LEDER

Regjeringen på ulvejakt

Gledelig stans i uansvarlig ulvejakt

Demoniseringen av ulven antar mytiske proporsjoner. Nå er rettsvernet ulvens siste håp.

BESKYTTET: To heldige hannulver i naturparken på Langedrag. Fra nyttår ønsket regjeringen å sette igang jakt på 25 ulver i ulvesonen, men det er midlertidig forbudt av Oslo tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BESKYTTET: To heldige hannulver i naturparken på Langedrag. Fra nyttår ønsket regjeringen å sette igang jakt på 25 ulver i ulvesonen, men det er midlertidig forbudt av Oslo tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Like før jul vedtok regjeringen å drepe 25 ulv innenfor ulvesonen. Jakten på to helnorske og to grenserevir i Hornmoen, Bograngen og Rømskog var planlagt å starte allerede 1. januar. I tillegg ønsker regjeringen å drepe de resterende ulvene i Slettåsreviret. Det er snakk om to valper som er alene igjen etter at foreldrene ble skutt bare et par hundre meter utenfor ulvesonen tidligere i desember. Regjeringen vil dermed fortsetter dermed den uansvarlige nedslaktingen av en kritisk truet art.

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) hevder vedtaket er i tråd med Stortingets bestandsmål, men det er heller tvilsomt, mener WWF Verdens naturfond. Etter at foreldreparet i Slettåsreviret ble skutt, er det bare igjen tre intakte helnorske revir. Det tilsvarer bestandsmålet. Med regjeringens nye vedtak havner vi under målet. Fellingen kan dessuten være ulovlig. I juli fastslo Oslo Tingrett at skytingen av Letjenna-flokken innenfor ulvesonen var ulovlig, fordi staten ikke hadde gitt ulvefamilien rettsvernet den hadde krav på. Staten har anket dommen, og ny rettssak er berammet til juni neste år. I mellomtida ønsket regjeringen å legge opp til ytterligere lisensjakt i ulvesonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer