KOMMENTARER

OL i Tokyo:

Gledens mester

Karsten Warholm viser hvor langt man kan nå ved å satse på bredden.

Gledens mester
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

For bare en måned siden ville Alison Dos Santos tid på 400 meter hekk vært god nok til å slå en verdensrekord som hadde stått i 29 år. Tirsdag morgen holdt tida bare til olympisk bronse, da Karsten Warholm knuste sin egen verdensrekord i et ellevilt, historisk løp. Sunnmøringen kom i mål på 45.94, ei tid god nok til å konkurrere i samme OL på 400 meter uten hekk. Så raskt at ingen annen nordmann har løpt 400 meter flatt raskere. Så suverent at løpet med rette sammenliknes med de største idrettsprestasjonene gjennom tidene. Karsten Warholms navn står nå med gullskrift i idrettens historie.

Så seint som i forrige OL nektet da 20 år gamle Karsten Warholm å satse på denne distansen. Den gang satte han norsk rekord og tok seg til semifinale. Men han insisterte på at 400 meter hekk bare var «et sidesprang». Da de tidligere OL-vinnerne Andreas Thorkildsen og Vebjørn Rodal uttalte at Warholm burde droppe tikamp og satse knallhardt på hekkeløp, tok han irritert til motmæle. Warholm insisterte på å forsette med alt som var gøy, og for ham var det mangekamp. Allsidig trening motiverte ham mer enn spissing. Verdensrekorden året etter førte likevel til at 400 meter hekk ble morsomt nok til å satse på. Nå leker han med tanken på å satse på 400 meter flatt og 800 meter framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer