Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Go-Go Gorilla

David Beckham brisker seg med lakk og lær. I dag er det showtime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I GAMLE DAGER

var damer med skjegg, dverger og himmelhøye menn blant attraksjonene når den gemene hop skulle begeistres. Etter et kort mellomspill der østtyske friidrettsstjerner introduserte oss for tilsynelatende tvekjønnet underholdning er vi nå inne i en mer merkantil æra. Der har fotballspillerne tatt ansvar. Ikke i kraft av hva de gjør på jobb, men ved å være glamdivaer på fritida.

FOTBALLIKONET

David Beckham har snart utrangert selveste Elizabeth Taylor hva gjelder å føre seg med et lass diamanter. Nå har superkjendisen nettopp vært på reklametur for seg selv i østlige strøk, og i dag skal han presenteres i Madrid. Det er hva det heter når fotballklubben Real Madrid skal vise fram sitt nye trofé. Ikke mindre enn 520 journalister er akkreditert for å rapportere hjem til sine respektive oppdragsgivere om showet. Det er over dobbelt så mange som rykket ut fra en samlet akersgatepresse for å dekke kronprinsbryllupet da Haakon fikk sin Mette-Marit.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR

sin ekslagkamerat får som kjent mye oppmerksomhet både for konfeksjon og hårstil. Hver lakkerte negl omtales spalte opp og spalte ned, guttens frisyre er det av ytterste viktighet å rapportere hjem om. Fansen må jo få sine direktiver før de setter seg i stolen hos den lokale barberen og krever siste Beckham-sveis. Dagens show blir av sportsreportere beskrevet som en verdensbegivenhet, derfor skal den også overføres direkte til land som Chile og Japan.

Her hjemme er Maud Angelica kanskje den eneste som vil greie å trekke mer oppmerksomhet når hun bæres inn i Slottskapellet iført dåpskjole.

DENNE ENORME

interessen for en enkel gutt fra Øst-London har den britiske tabloidavisa Daily Mirror tatt konsekvensene av. De har hyret en de sjøl beskriver som verdens første Beckham-korrespondent. Stephen Moyes lover å følge hvert skritt El Davido måtte finne på å ta - det være på fotballbanen, på shopping eller på byen med fru Victoria.

Fra før har avisa blant annet utmerket seg ved å ha John Pilger som krigsreporter. Den verdenskjente journalisten var nylig på besøk her i landet og tok imot Sofie-prisen for sin utrettelige innsats som reporter de siste tretti åra.

NÅR DAGENS

oppvisning er i mål og hverdagen begynner, kommer nok kravene fra gutta og jentene på tapasbarene. Madrileños med en liten håndfull bryl i sveisen lar seg neppe imponere av lakkerte negler. Den spanske hovedstadens kravstore publikum er nok ikke fullt så konservative som britene, og siden Franco forlot denne verden i 1975, har de sett mer galskap enn en rødsprengt Alex Ferguson som kaster sko.

MINE DAMER OG HERRER,

da må vi få be om mest mulig rabalder. Så slipper vi å høre dødsrallinga fra nabokontinentet.