Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Gransking

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Den ekstraordinære generalforsamlingen i Kværner før helga vedtok at selskapets styre og ledelse skal granskes. Et utvalg oppnevnt av Asker og Bærum skifterett skal forsøke å finne ut hvordan det tidligere så solide og tradisjonsrike selskapet kunne havne på kanten av stupet.
  • Selv om mange vil mene at denne prosessen burde vært utsatt til Kværner har fått på plass ny sjef og nytt styre, og selskapet forhåpentligvis er ute av krisa, er det ingen tvil om at det er behov for en slik gransking. Det er jo ganske utrolig, det som har skjedd. Noe av det verste er at ingen ansvarlige har hatt oversikt over hvor ille det sto til, og at den ene krisen raskt avløste den andre. Når så Kjell Inge Røkke, som er nest største aksjonær, mener det har foregått økonomisk svindel i Kværner, blir det et akutt behov for å få kortene på bordet. Det kan også bidra til å bygge opp igjen en meget tynnslitt tillit i det norske aksjemarkedet.
Hele Norges coronakart