KOMMENTARER

Gutta, gutta, gutta

Jonas Gahr Støre må si nei til Jens Stoltenbergs guttedrøm.

NÆR KONTAKT: Det er vanskelig å overdrive hvor nært Støre og Stoltenberg står hverandre. Støre var Stoltenbergs stabssjef i hans første regjering, en av hans viktigste statsråder i hans andre regjering og seinere hans utpekte etterfølger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
NÆR KONTAKT: Det er vanskelig å overdrive hvor nært Støre og Stoltenberg står hverandre. Støre var Stoltenbergs stabssjef i hans første regjering, en av hans viktigste statsråder i hans andre regjering og seinere hans utpekte etterfølger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Noen har snakket sammen. Slik ser det i hvert fall ut, etter at Dagens Næringsliv fredag kunne fortelle at Jens Stoltenberg ønsker å bli landets neste sentralbanksjef.

Ifølge avisas kilder vil den tidligere statsministeren takke ja, skulle tilbudet komme på bordet. Og det må man anta at det kan, når sosialdemokratiets evige wonderboy har pekt seg ut en stilling han ønsker seg.

Ifølge Dagens Næringslivs sak har Stoltenberg luftet ideen med «sentrale personer i norsk samfunnsliv». Statsminister Jonas Gahr Støre eller personer nær ham er trolig blant dem. Statsministeren vil i hvert fall ikke kommentere DNs sak eller på noen måte avvise muligheten.

Det bør han. For hans egen del og for Norges Banks beste.

For Støre er Stoltenbergs kandidatur en politisk storm han bare kan komme dårlig ut av. Da Erna Solberg lørdag kommenterte mulighetene for Stoltenberg som sentralbanksjef, var hun skeptisk, men ikke avvisende. Hun vil ha debatten, sier hun. Er det fordi hun tror den vil sette Arbeiderpartiet i forlegenhet? I opposisjonen kvesser de i hvert fall knivene.

En utnevning av Jens Stoltenberg som sentralbanksjef vil dramatisk forsterke én evig og én ny mistanke mot Arbeiderpartiet: At toppene i partiet fordeler viktige jobber og verv til de med partiboka i orden. Og at Arbeiderpartiet er i ferd med å politisere styringen av Oljefondet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer