DEBATT

«Skal vi danse»:

Har vi virkelig ikke kommet lenger?

Man skulle tro at vi i 2022 var kommet så langt at vi aksepterte to menn som danser sammen i et underholdningsprogram på tv, skriver Petter Farstad etter Victor Sotbergs danse-exit.

GIKK UT: Victor Sotberg måtte takke for seg i lørdagens sending. Her med dansepartner Philip Raabe. Foto: Thomas Andersen / TV 2
GIKK UT: Victor Sotberg måtte takke for seg i lørdagens sending. Her med dansepartner Philip Raabe. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Har vi virkelig ikke kommet lenger enn dette?

Victor Sotberg røk lørdag kveld ut av «Skal vi danse», og ble den andre deltakeren med en dansepartner av samme kjønn som har deltatt i konkurransen.

Dessverre fikk det like mye negativ omtale i år som i fjor da Joakim Kleven deltok med en mannlig dansepartner. Og for ikke å snakke om da Birgit Skarstein for få år siden danset i samme program med rullestol og hvordan hetsen da dominerte i kommentarfeltene.

Hva er det med folk som ikke greier å akseptere andre som er annerledes enn dem selv? Man skulle tro at vi i 2022 var kommet så langt at vi aksepterte to menn som danser sammen i et underholdningsprogram på tv.

Kommentarene i sosiale medier lot ikke vente lenge på seg fra homofobe og intolerante mennesker som frykter alt som er annerledes.

Her har jeg plukket noen tilfeldige kommentarer fra kommentarfeltene rundt omkring:

«Takk og lov. Hva skal en som ikke har motsatt kjønn som partner gjøre i en slik konkurranse. Til å bli kvalm av».

«Få bort Morten (dommer), han ødelegger hele programmet med sin opptreden, bra disse to gutta er borte, synes alt dreier seg om disse som er homo, begynner å få nok».

«Jeg tenkte med en gang jeg så det var to mannfolk, disse kommer til å forsvinne raskt. Ikke min smak å se to av samme kjønn være med i «Skal vi danse». De får heie på de som vil, men ikke min smak».

«Gudskjelov og takk for at dem er borte».

«Heldigvis, da kan en kanskje se programmet igjen».

KRITIKK: Kollega Bjørn Wettre Holthe gir programleder Helene Olafsen en skjennepreken etter «Skal vi danse»-premieren. Video: Luna Lea / TV 2. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Når vi leser kommentarer som dette viser det at holdningene mot homofile fortsatt er skremmende der ute. Vi ser det også hver gang Pride blir nevnt og kommentarfeltene blir tapetsert med hatefulle kommentarer. Dette viser bare at vi dessverre fortsatt har en lang vei å gå.

Har du som heterofil noen gang sett deg over skuldra når du leier din kjæreste/ektefelle i det offentlige rom fordi du er redd for at noen skal gå til verbalt eller fysisk angrep? Det er faktisk mange homofiles hverdag.

Den som aldri har opplevd nedsettende bemerkninger, trusler eller angrep, vet ikke hvilken ubotelig skade det gjør med tanke på ens eget selvbilde, når andre ikke aksepterer deg for den du er som menneske.

Er det noe denne verden virkelig trenger, så er det toleranse, likeverd og kjærlighet. Det verden derimot trenger minst er intolerante og fordomsfulle mennesker som tråkker på andre ved å framheve seg selv og sin levemåte som den eneste rette.

Det er en menneskerett å kunne være den du er, og elske den du vil. Likevel blir mange mennesker diskriminert og forfulgt av homofobe, bare for å være seg selv. Dette er sneversynte mennesker som hører hjemme i en annen tidsalder.

Vi er alle mennesker som fortjener respekt for den vi er.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer