DEBATT

Statsbudsjettet

Helbom fra Ap om pengebruk i krisetid

Skape mer og inkludere flere er statsministerens mantra – også gjennom krisen. Noe som viser igjen i et statsbudsjett som møter behovene til både unge, eldre og de midt imellom.

MYE PENGER: - Å bruke for lite penger under krisen, er hva som ville utgjort den største trusselen mot framtidas velferd. Det er det som ville satt kommende generasjoners velferdstjenester i spill, skriver innsenderen. Her fra partiledernes pressekonferanse etter at det ble enighet mellom regjeringen og Frp og statsbudsjettet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MYE PENGER: - Å bruke for lite penger under krisen, er hva som ville utgjort den største trusselen mot framtidas velferd. Det er det som ville satt kommende generasjoners velferdstjenester i spill, skriver innsenderen. Her fra partiledernes pressekonferanse etter at det ble enighet mellom regjeringen og Frp og statsbudsjettet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Petter Aagesen fra Arbeiderpartiets Studentlag kritiserer i et innlegg at Høyre, Venstre, KrF og Frp sammen ønsker å styrke pensjonen til pensjonistene, bygge tryggere og bedre veier, senke avgiftene, få på plass 7000 nye tiltaksplasser for folk som står utenfor arbeidslivet, gi over 11.000 mennesker med spesielle behov varig tilrettelagt arbeid, og legge til rette for at det skapes nye jobber i det private næringsliv. Aps representant mener alt dette er blitt for dyrt.

Å bruke for lite penger under krisen, er hva som ville utgjort den største trusselen mot framtidas velferd. Det er det som ville satt kommende generasjoners velferdstjenester i spill. Ja, Høyres Studenter har lenge ment at det er nødvendig å kutte for å sikre en bærekraftig velferdsstat over tid, men vi intensiverer selvsagt ikke det midt i den største nasjonale helse- og jobbkrisen siden krigen.

I krisetid skal staten bruke mer penger, ikke mindre, for å sikre folks jobber. Det er også Aagesens egen partileder Støre enig i. Allerede før regjeringens forhandlinger med Frp om en budsjettenighet var i gang, hadde Ap svidd av 14,7 oljemilliarder mer enn regjeringspartiene foreslo. «Det er nå der er riktig å bruke penger», mente Støre, tydeligvis i skarp kontrast til Aps egne studenter. At Ap i tillegg til å hente ut like mange milliarder fra oljefondet som regjeringen og Frp til slutt landet på, ønsker å øke skattene for folk og arbeidsplasser betydelig, får bli en annen historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer