KOMMENTARER

Hellig krig i hellig by

Skal det bli fred i Jerusalem, må israelerne kaste ut alle palestinerne som bor der. Det skjer ikke.

I KAMPENS HETE: Tåregassen ligger tjukk over palestinere som demonstrerer i Jerusalem. Foto: Mahmoud Illean/AP/NTB Scanpix
I KAMPENS HETE: Tåregassen ligger tjukk over palestinere som demonstrerer i Jerusalem. Foto: Mahmoud Illean/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Så er urolighetene og blodsutgytelsen i gang igjen. Israelere og palestinere kjemper mot hverandre i Jerusalem, Hamas skyter med raketter, og Israel bomber Gaza. Det er nesten blitt noe rituelt over dette.

Likevel er det litt spesielt denne gangen. I flere uker har det vært demonstrasjoner fordi flere palestinske familier i Sheikh Jarrah-området i Øst-Jerusalem er blitt truet med utkastelse fra sine hjem. Situasjonen toppet seg forrige søndag da distriktretten i Jerusalem bestemte at seks familier måtte forlate husene sine umiddelbart, mens sju andre familier vil bli kastet ut 1. august. Til sammen dreier det seg om 28 personer, inkludert 17 barn.

De siste dagene har det vært store demonstrasjoner og sammenstøt mellom jødiske bosettere, stort sett støttet av israelske soldater, og palestinere. Hundrevis av mennesker, de fleste palestinere, er skadd. Flere sammenstøt har skjedd på hellig grunn, på plassen rundt al-Aqsa-moskeen.

En av de berørte er al-Kurd-familien. Halvparten av familiens hus ble okkupert i 2009 med godkjennelse av israelsk høyesterett. Mandag skulle høyesterett avgjøre om bosetterne nok en gang skulle få viljen sin, men utsatte avgjørelsen i 30 dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer