KOMMENTARER

Stortingets pendlerleiligheter:

Helt ute av kontroll

Stortinget har lagt opp til et NM i å misforstå reglene om pendlerboliger. At politiet til slutt griper inn for å rydde opp, er et bunnpunkt. Nå må det også bli et vendepunkt.

HARDT PRESSET: Den avgående stortingspresidenten Eva Kristin Hansen var i dag i møte med gruppelederne på Stortinget om pendlerleilighetene. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
HARDT PRESSET: Den avgående stortingspresidenten Eva Kristin Hansen var i dag i møte med gruppelederne på Stortinget om pendlerleilighetene. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det var altså dette som skulle til. Saken om Eva Kristin Hansens penderleilighet etterforskes nå av politiet, sammen med saken til fem andre stortingsrepresentanter. Ingen av de seks er navngitt av Oslo statsadvokatembeter, som i dag varslet at de setter i gang etterforskning etter opplysninger som er framkommet i mediene. Hansen sier likevel i forbindelse med at hun trekker seg at hun «tar det for gitt» at hun er blant de seks.

Det er vondt og fælt for Hansen at det ender på denne måten. Men det er enda mer vondt og fælt for Stortinget at konklusjonen først kommer etter at pendlerboligene er blitt en politisak.

Dette forteller om en sak som har kommet helt ut av kontroll, og som både Stortinget og Eva Kristin Hansen kunne tatt styring over mye tidligere.

Den nå avgående stortingspresidenten har kjempet for sitt politiske liv siden tirsdag. Da kunne Adresseavisen melde at hun hadde leid et rom hos Trond Giske i Trondheim samtidig som hun eide et hus i Ski med ektemannen og hadde en pendlerleilighet fra Stortinget.

I dag har det kommet fram at hun må ha kunnet se denne vanskelige saken komme allerede i valgkampen, da Adresseavisen begynte å stille spørsmål om leieforholdet hos Giske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer