KOMMENTARER

Hennes dårligste dag så langt

Mistenkelig mange tilfeldigheter og omfattende tekniske bevis sår tvil rundt Bertheussens forklaring.

HUSKER IKKE: Bertheussen husker ikke om hun har kjøpt printeren, koblet den til sin egen maskin, hva hun har søkt opp eller hva hun kan ha skrevet ut. Ikke husker hun å ha vært på Sandvika Storsenter den dagen heller. Tegning: Egil Nyhus / NTB
HUSKER IKKE: Bertheussen husker ikke om hun har kjøpt printeren, koblet den til sin egen maskin, hva hun har søkt opp eller hva hun kan ha skrevet ut. Ikke husker hun å ha vært på Sandvika Storsenter den dagen heller. Tegning: Egil Nyhus / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Påfallende dårlig hukommelse og endret forklaring gir grunn til å lure på hvor mange tilfeldigheter som kan finnes i saken mot Laila Anita Bertheussen. En forsvunnet printer og et frimerkehefte er blant politiets sterkeste bevis.

Fjerde gang tiltalte inntok vitneboksen i sal 250 ble den vanskeligste for henne så langt. Trusselbrevet sendt til Wara og Bertheussens hjem 29. januar i fjor og trusselbrevet til ekteparet Tybring-Gjedde 5. februar er viktig av to grunner. De tekniske sporene knyttet til dem er de vanskeligste for Bertheussen å forklare så langt.

For det første var brevet til Christian og Ingvil Smines Tybring-Gjedde et vendepunkt i politiets etterforskning. Fram til da var to sentrale teorier om hvem som kunne stå bak truslene og angrepene mot justisministerens hjem at det var noen knyttet til teatergruppen som satte opp «Ways of Seeing» eller som var inspirert av stykket. Brevet gjorde dette langt mindre sannsynlig enn før.

Det var nemlig ingen som kunne vite hvor ekteparet bodde etter å ha sett «Ways of Seeing». Teaterstykket viste video av et helt annet hus, mens trusselbrevet ble sendt dit de bor. Siden Tybring-Gjedde har skjult adresse, kunne ikke avsenderen finne den i telefonkatalogen. Politiets nye teori ble derfor at vedkommende enten hadde tilgang til Folkeregisteret eller kjente ekteparet personlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer