DEBATT

Arbeidsledighet

Historisk krafttak

Norge har – helt unødvendig – gjort seg stadig mer avhengige av utenlandsk arbeidskraft, på tross av at vi har arbeidssøkende ungdom her hjemme som ikke kommer i jobb.

LEDIGE HENDER: Tusenvis av våre unge står utenfor arbeidslivet samtidig som næringslivet skriker etter arbeidskraft, skriver Arild Grande og Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet. Foto: Cornelius Poppe / NTB
LEDIGE HENDER: Tusenvis av våre unge står utenfor arbeidslivet samtidig som næringslivet skriker etter arbeidskraft, skriver Arild Grande og Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Titusenvis av norske ungdommer går arbeidsledig, samtidig som næringslivet importerer arbeidskraft. Det er en fallitterklæring. Arbeiderpartiet skal sette i gang et nasjonalt krafttak for å få disse ungdommene i jobb! Og vi utfordrer LO, NHO og de andre arbeidslivsorganisasjonene til å være med oss i dette historiske krafttaket. For en ny Ap-ledet regjering blir hele folket i arbeid jobb nummer én. Derfor krever vi: Gi ungdommen jobb!

Det er en stille krise i landet vårt: Tusenvis av våre unge står utenfor arbeidslivet samtidig som næringslivet skriker etter arbeidskraft. Noe er riv ruskende galt!

Vi vet at Norge i åra som kommer vil har et stort behov for faglært arbeidskraft innen matproduksjon, i industrien, i bygg- og anleggsbransjen og i helsesektoren. Dette er områder hvor Norge – helt unødvendig – har gjort seg stadig mer avhengige av utenlandsk arbeidskraft, på tross av at vi har arbeidssøkende ungdom her hjemme som ikke kommer i jobb.

Ap krever at det gjøres klokere valg, slik at veien ut av krisen kan gå gjennom opplæring og inkludering, ikke import og innleie. Gjennom en styrket offentlig arbeidsformidling, ikke gjennom bemanningsbyråer som tilbyr innleid utenlandsk arbeidskraft. Og kommer vi til makten skal vi gjøre noe med det!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer