Hjelp, vi er på tv!

Mange mennesker vil være på tv, men ikke alle får sjansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sommeren er sesongen for direktesendt tv. Det er kostelig underholdning. Forskjellen på direktesendt tv og vanlig tv er at man aldri vet hva som skjer når sendingen går direkte, mens vanlig tv er temmelig forutsigbare, strømlinjeformede greier.

I «Sommeråpent» har Petter Nome gang på gang vært på vill jakt etter blikkontakt med det rette kameraet. Han har prøvd å få kontakt med reporter Marianne Tveit. Hun er ett eller annet sted i landet. Kamera der ute sveiper rundt på jakt etter henne. Så er hun plutselig i tv-ruta. Alltid skinnende blid, som ei sommersol. Mens hun pludrer i vei med menneskene hun treffer på sin vei. Spenningen består i om vi vil få høre henne - og om hun vil høre Petter.Når det ikke kommer en lyd fra for eksempel Tønsberg, selv om vi ser at her både snakkes og synges og danses det, ja da må Petter Nome tørrprate om at han må tørrprate. Helt til noen kan komme og redde ham. For eksempel et danseband. Sjelden har Petter vært gladere i Septimus og Jenny Jenssen enn da linjene til Tønsberg sviktet NRK.«Sommeråpent» er også blitt stedet der alle som befinner seg i Oslo den dagen kan komme på tv. Mange mennesker vil være på tv, men ikke alle får sjansen. Det er grenser for hvor mange reality-tv-konsepter man kan sette i gang.

Så mens kamera fokuserer på en eller annen tv-vant artist som sitter der og snakker eller synger, kan du like gjerne feste blikket på alle de knisende menneskene i bakgrunnen. Du ser det på dem når de vet de er i bildet. De er på direkte tv, og de elsker det. Ingen blaserte miner, bare rein, direkte lykke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer