Hjerterommet

Ved siden av at mange mennesker får hjelp og nytt håp, kan TV-aksjonen synliggjøre politikernes svikt og stille spørsmål ved politiske prioriteringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAGENS TV-AKSJON

får oss til å vende blikket mot våre nære omgivelser. Når det kommer en bøssebærer på døra, ber han eller hun ikke om penger til en som ligger i grøftekanten et sted i Afrika eller Asia, men til en som har det vondt i vårt eget nabolag. Det kan vekke forundring, for skulle ikke velferdsstaten ta seg av dette? Betaler vi ikke skatt for at velferdsstaten skal ordne opp i disse problemene?

Det var visjonen og sosialpolitikkens mål. Dette er sagt så ofte og så innstendig gjentatt av nye generasjoner av politikere at det tilsynelatende ikke er rom for tvil; velferdsstaten er en realitet. Derfor er det ikke bare bøssebærernes bønn som på et vis er overraskende, også den siste ukas skattedebatter etterlater seg spørsmål om velferdsstatens tilstand: Vi diskuterer forholdet mellom fattige og rike med en styrke som vi må tiår tilbake for å finne maken til. Forskjellene øker. År etter år. Dagens oppfordring til hver enkelt av oss om å gi, utfordrer oss også som fellesskap og samfunn. Den politiske undertonen er tydeligere enn regjeringen trolig setter pris på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer