Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hodeløst kutt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Flere av de store byene i Norge varsler kutt i tilbudet til barn og unge neste år, meldte NRK Radio fredag. Kommunalministeren mener kommunene selv må få bestemme hvor mye penger de skal bruke til skole og barnevern, og påpeker samtidig at det er pengene til eldresatsingen som har skapt situasjonen.
  • Det tviler vi på. Det finnes nok andre salderingsposter i budsjettene. Vi tviler også på at kommunene har tenkt over hva nedskjæringene vil bety. Én ting er at barn med norske foreldre får det verre, det er ille nok. Men også flyktningbarna, som allerede lever en ytterst kummerlig og skammelig tilværelse på mottak eller i provisoriske hjem, ofte uten videre voksenkontakt, kommer til å bli ytterligere vanskjøttet. Og en vanskjøttet barndom skaper så vel individuelle som sosiale problemer i framtida. De vil kunne forårsake kostnader som sprenger pengeverdiene - slik vi så tragisk nettopp har fått demonstrert.
Hele Norges coronakart