DEBATT

Hold deg til ditt fag

Dagbladets kommentar med kritikk mot restaurant Hyde burde ha kommet fra noen som forstår seg på mat.

URETTFERDIG: Restaurant Hyde burde i rettferdighetens navn fått besøk av en matanmelder, skriver innleggsforfatteren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
URETTFERDIG: Restaurant Hyde burde i rettferdighetens navn fått besøk av en matanmelder, skriver innleggsforfatteren. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Restaurant Hyde har levert mat på høyt nivå siden åpning. Vært gjennom en pandemi uten noe særlig støtte siden de ikke har mange år på nakken med god drift og heller ingen tunge økonomiske muskler i ryggen. Dette er en liten gjeng som i flere år har jobbet beinhardt for å få ting til å gå rundt og som vi begge vet, så ble de utsmykket med en stjerne i Michelin-guiden nå nylig. Noen av de aller flinkeste kokkene og servitørene vi har her til lands jobber faktisk der. Synes det er verdt å nevne at jeg ikke har noen form for eierskap til denne restauranten og har aldri jobbet der, men jeg liker å gå dit på fritiden for å nyte god mat, drikke og service.

«Dette er ikke en anmeldelse, og jeg er ingen ekspert. Jeg er bare en enkel kvinne fra Romerike som setter pris på god mat». Da lurer jeg på hvorfor i alle dager dette blir publisert? Det er helt tydelig at du ikke har den faglige kunnskapen og du skriver det til og med selv. Har du i det hele tatt gitt det en tanke hvor ødeleggende ett slikt innlegg i en av Norges største aviser kan være? Bildene du har tatt er av dårlig kvalitet og gjør helhetsinntrykket ennå dårligere.

Hadde det ikke vært rettferdig om Hyde fikk en matanmelder på besøk isteden? Slik andre restauranter får? Jeg lurer også på hvilken dag dere besøkte restauranten? Var det fredag kveld? Kan du ha vært påvirket av alkohol? Eksempel: «Og etter å ha tatt en bit av en nydelig tilberedt okse, men der jeg fikk med en bit av hardt fett, var middagen over for min del» Fryktelig dårlig formulert.

Er ikke det er en smule urettferdig at du som journalist i Dagbladet bruker nettopp denne plattformen til å publisere om ditt halvkjipe besøk hos Hyde? Når du selv anerkjenner at du ikke er en ekspert? Er det rettferdig? Da får du heller ytre deg via dine personlige kanaler og ikke misbruke deg av den makten du tydeligvis har i Dagbladet. For dette var et privat besøk om jeg har skjønt det rett?

Jeg er ingen ekspert og er bare en vanlig mann fra Drammen, men du er heller ikke en matanmelder, så hold deg til ditt og ikke ødelegg for andres verk når du virkelig ikke er kvalifisert til å uttale deg om det! Med det sagt så syns jeg dere burde beklage og trekke denne kommentaren som ikke er en «anmeldelse» selv om det er en anmeldelse. Eneste grunnen til at dette ikke er en anmeldelse er fordi du ikke kvalifisert til det. Igjen, hold deg til ditt fag!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer