DEBATT

Karantene:

Hotell fra helvete

Jeg er sikker på at jeg ikke hadde fått corona om vi hadde kunnet dra hjem fra Gardermoen og ikke dra på karantenehotell.

KARANTENEHOTELL: Dr. Dropin på Gardermoen kan da fortelle at om vi hadde hatt egen bil på flyplassen, kunne vi dratt rett hjem. Det har vi ikke, så eldstedatter må på karantenehotell, skriver kronikkforfatteren. Foto: Torstein Bøe / NTB
KARANTENEHOTELL: Dr. Dropin på Gardermoen kan da fortelle at om vi hadde hatt egen bil på flyplassen, kunne vi dratt rett hjem. Det har vi ikke, så eldstedatter må på karantenehotell, skriver kronikkforfatteren. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vår familie på fire, mor, far og to døtre på 16 og 14 har vært på ferie på Kreta. Denne greske øya blir under oppholdet farget rødt på corona-kartet. Vi følger med og gjør alt etter boka. Vi tar test før avreise, alle er negative. Mor og far har tatt første dose og har corona-pass deretter. Ny test på Gardermoen: Vår eldste datter tester positivt på den innledende hurtigtesten. Vi skjønner selvsagt at tiltak må til, men det følgende overgikk enhver fantasi.

Eldstedatter må ta en grundigere test, den såkalte PCR-testen. Det er selvsagt ikke noe problem. Resultatet kommer ikke før om et par dager. Dr. Dropin på Gardermoen kan da fortelle at om vi hadde hatt egen bil på flyplassen, kunne vi dratt rett hjem. Det har vi ikke, så eldstedatter må på karantenehotell. Men vi har ikke lyst til å overlate henne alene et slikt sted, så det avtales at mor blir med henne, far og yngstedatter drar hjem.

Hva slags opplegg blir dette da, tenker jeg, skal ikke en smittet i isolasjon? Hadde det ikke vært bedre å få henne hjem? Det kommer en «smittetaxi» og henter oss. Vi kan ikke ta vanlig taxi. Et neste spørsmål: Kunne ikke denne «smittetaxien» kjøre oss hjem da, vi bor tross alt ikke så langt unna? «Nei, det går nok ikke.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer