Høy Ari-faktor?

Det arrangeres mange litterære skrivekonkurranser. Temp 2001 er en av dem, og i går mottok vinneren, Jørgen Krog fra Østfold, 30 000 kroner av Aschehoug-sjef William Nygaard.

Temp 2001 er den første norske skrivekonkurransen hvor hele konseptet foregår på Internett, og er et samarbeid mellom nettbokhandelen bol.com og Aschehoug forlag. Så langt alt vel.

  • Pressekonferanser for boklanseringer eller andre litterære evenementer går normalt svært rolig for seg.

Noen journalister og fotografer dukker alltid opp. I går var alt annerledes. På Studenten Nettcafé var plutselig TV2, NRK Dagsrevyen, NRK Østfold og en hel haug andre fotografer og journalister. Kameraer, mikrofoner og blitslys suste rundt hodene våre, og især rundt hodet til den 21 år gamle vinneren Jørgen Krog, som så ut til å ta det hele med stoisk ro. På Dagbladets første forespørsel om en kommentar, svarte han nølende og litt forvirret at han trodde kanskje...

Mens VGs journalist kjapt overtok ordet og forklarte at akkurat nå snakket han med VG. En fotograf fikk lurt Krog og de andre tre prisvinnerne ut av lokalet, med flere journalister på slep. TV2s reporter ble indignert over at de «stakk av med ham sånn», men ble beroliget da det ble lovet at de skulle komme tilbake.

  • Hva skyldes oppstusset og det enorme presseoppbudet?

Sant nok har konkurransen vært populær. Over 400 bidrag har blitt sendt inn, og de 30 beste av dem vil bli gitt ut i bokform neste høst under tittelen «Temp 2001». En annen fin ting er at Temp 2001 gir forlaget en unik sjanse til å komme i kontakt med unge skrivetalenter. Terskelen for å sende inn et tekstbidrag på mail ligger antakelig mange trinn lavere enn for å troppe opp på forlaget med et manusutkast i handa. At beløpet på 30 000 kroner skulle vekke oppsikt, er også usannsynlig. Jørgen Krog har skrevet teksten «Marthinsen med h». Vi fikk vite at han vil skrive mer og skal prøve å «melke» Aschehoug for litt konsulentbistand.

  • Foruten Shabana Rehman, Ole André Sivertsen, Harald Rosenløw Eeg, Mari Retvedt Røed og Grete Mølbach har juryen bestått av forfatteren Ari Behn.

Ari Behn var ikke på pressekonferansen, men det var pressen. Det må være lov å filosofere over tanken om et savnet jurymedlem, samtidig som man i framtidige pressekonferanseinvitasjoner, med et spesielt navn inkludert, vil forvente å finne den nyttige opplysningen: «Ari Behn vil delta med sitt nærvær.»

  • Lenge leve den gode sak.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.