Høy Ari-faktor?

Det arrangeres mange litterære skrivekonkurranser. Temp 2001 er en av dem, og i går mottok vinneren, Jørgen Krog fra Østfold, 30 000 kroner av Aschehoug-sjef William Nygaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Temp 2001 er den første norske skrivekonkurransen hvor hele konseptet foregår på Internett, og er et samarbeid mellom nettbokhandelen bol.com og Aschehoug forlag. Så langt alt vel.

Pressekonferanser for boklanseringer eller andre litterære evenementer går normalt svært rolig for seg.

Noen journalister og fotografer dukker alltid opp. I går var alt annerledes. På Studenten Nettcafé var plutselig TV2, NRK Dagsrevyen, NRK Østfold og en hel haug andre fotografer og journalister. Kameraer, mikrofoner og blitslys suste rundt hodene våre, og især rundt hodet til den 21 år gamle vinneren Jørgen Krog, som så ut til å ta det hele med stoisk ro. På Dagbladets første forespørsel om en kommentar, svarte han nølende og litt forvirret at han trodde kanskje...

Mens VGs journalist kjapt overtok ordet og forklarte at akkurat nå snakket han med VG. En fotograf fikk lurt Krog og de andre tre prisvinnerne ut av lokalet, med flere journalister på slep. TV2s reporter ble indignert over at de «stakk av med ham sånn», men ble beroliget da det ble lovet at de skulle komme tilbake.

Hva skyldes oppstusset og det enorme presseoppbudet?

Sant nok har konkurransen vært populær. Over 400 bidrag har blitt sendt inn, og de 30 beste av dem vil bli gitt ut i bokform neste høst under tittelen «Temp 2001». En annen fin ting er at Temp 2001 gir forlaget en unik sjanse til å komme i kontakt med unge skrivetalenter. Terskelen for å sende inn et tekstbidrag på mail ligger antakelig mange trinn lavere enn for å troppe opp på forlaget med et manusutkast i handa. At beløpet på 30 000 kroner skulle vekke oppsikt, er også usannsynlig. Jørgen Krog har skrevet teksten «Marthinsen med h». Vi fikk vite at han vil skrive mer og skal prøve å «melke» Aschehoug for litt konsulentbistand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer