DEBATT

Privatisering:

Høyres sverte­kampanje

Å møte mennesker som har fått kjenne resultatene av høyreregjeringens politikk på kroppen, er ikke noe som minner om Latin-Amerika, slik Bård Ludvig Thorheim (H) beskriver det.

VIL REVERSE: Ap vil reversere taxireformen. Vi sier nei til liberalisering, sosial dumping med lavere lønninger, lavere kompetanse og dårligere helseberedskap, skriver Bjørnar Skjæran. Foto: Terje Pedersen / NTB
VIL REVERSE: Ap vil reversere taxireformen. Vi sier nei til liberalisering, sosial dumping med lavere lønninger, lavere kompetanse og dårligere helseberedskap, skriver Bjørnar Skjæran. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å møte mennesker som har fått kjenne resultatene av høyreregjeringens politikk på kroppen er ikke noe som minner om Latin-Amerika, slik Bård Ludvig Thorheim (H) beskriver det i en sak i Dagbladet. Det handler om å lytte.

CORONA: Erna om vaksineringen i Norge. Vis mer

Jeg valgte å løfte frem to viktige saker for Ap, noe som åpenbart falt Thorheim (H) tungt for brystet. Det var å stoppe privatiseringen av renholdere i forsvaret og på sykehusene, og å redde drosjenæringen fra regjeringens ideologiske eksperiment. Dette er så viktige saker at vi har dem med i 100-dagersplanen til Ap.

Møtet med Synnøve som er renholder, og Rune og Lars som er taxisjåfører var viktig for meg. At vi fikk løftet to viktige saker i VG er jeg glad for.

Det er ikke ofte rikspressen er i Nord-Norge. Selvsagt ville jeg snakke om det som er så viktig for Synnøve, Lars og Rune. De fortjener også å bli hørt, og jeg mistenker at de ikke er blant de som har lettest tilgang til verken riksmedia eller rikspolitikere.

Synnøve fortalte at jobben hennes ble privatisert. Hun kunne tapt mye av en pensjon som neppe er gullkantet. Hun har gått gjennom to rettssaker for å berge jobben. Taxisjåførene frykter sosial dumping og at de ikke lenger har ei lønn å leve av på grunn av regjeringens taxireform.

Ap vil reversere taxireformen. Vi sier nei til liberalisering, sosial dumping med lavere lønninger, lavere kompetanse og dårligere helseberedskap. Vi vil at renholdere i forsvar og sykehus skal få jobbe i det offentlige. Det sikrer de ansattes rettigheter og gir bedre tjenester.

Jeg takket jeg nei til debatten NHO arrangerte lang tid i forveien fordi jeg skulle være et annet sted i landet, men noen andre fra Ap stilte. Da det ble endringer i min reiserute, var det naturlig for meg å bruke denne ettermiddagen til å treffe velgere, sette viktige saker på dagsorden og presentere det Aps løsninger i viktige saker for folk.

Negative karakteristikker er tilsynelatende Høyres varemerke. Thorheim har jo gjort det før, da han var en del av Høyres svertekampanje mot Oslo, med Molde-ordføreren og statssekretæren fra SMK.

Ikke med ett eneste ord har jeg antydet at andre ikke burde være på NHO-festen, karakterisert arrangementet eller deltakerne.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer