DEBATT

Privatisering:

Høyres sverte­kampanje

Å møte mennesker som har fått kjenne resultatene av høyreregjeringens politikk på kroppen, er ikke noe som minner om Latin-Amerika, slik Bård Ludvig Thorheim (H) beskriver det.

VIL REVERSE: Ap vil reversere taxireformen. Vi sier nei til liberalisering, sosial dumping med lavere lønninger, lavere kompetanse og dårligere helseberedskap, skriver Bjørnar Skjæran. Foto: Terje Pedersen / NTB
VIL REVERSE: Ap vil reversere taxireformen. Vi sier nei til liberalisering, sosial dumping med lavere lønninger, lavere kompetanse og dårligere helseberedskap, skriver Bjørnar Skjæran. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å møte mennesker som har fått kjenne resultatene av høyreregjeringens politikk på kroppen er ikke noe som minner om Latin-Amerika, slik Bård Ludvig Thorheim (H) beskriver det i en sak i Dagbladet. Det handler om å lytte.

Jeg valgte å løfte frem to viktige saker for Ap, noe som åpenbart falt Thorheim (H) tungt for brystet. Det var å stoppe privatiseringen av renholdere i forsvaret og på sykehusene, og å redde drosjenæringen fra regjeringens ideologiske eksperiment. Dette er så viktige saker at vi har dem med i 100-dagersplanen til Ap.

Møtet med Synnøve som er renholder, og Rune og Lars som er taxisjåfører var viktig for meg. At vi fikk løftet to viktige saker i VG er jeg glad for.

Det er ikke ofte rikspressen er i Nord-Norge. Selvsagt ville jeg snakke om det som er så viktig for Synnøve, Lars og Rune. De fortjener også å bli hørt, og jeg mistenker at de ikke er blant de som har lettest tilgang til verken riksmedia eller rikspolitikere.

Synnøve fortalte at jobben hennes ble privatisert. Hun kunne tapt mye av en pensjon som neppe er gullkantet. Hun har gått gjennom to rettssaker for å berge jobben. Taxisjåførene frykter sosial dumping og at de ikke lenger har ei lønn å leve av på grunn av regjeringens taxireform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer