KOMMENTARER

Krenkelseshysteriet

Humor, ikke hets

Er virkelig parodiering av justisministerens skjørt «sexisme og aldersdiskriminering»?

KJOLEKONTROVERS: Justisminister Emilie Enger Mehl vekker oppsikt både for kjolevalg og bruk av sosiale medier. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KJOLEKONTROVERS: Justisminister Emilie Enger Mehl vekker oppsikt både for kjolevalg og bruk av sosiale medier. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke publiserte justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) en TikTok-video fra et FN toppmøte. Justisministeren må ha vært fornøyd med klippet, ettersom hun valgte å dele det med sine følgere. I videoen inkluderte hun også et klipp der hun blant annet selv er filmet bakfra i skjørt, noe som fikk enkelte til å heve litt på øyenbrynene og andre til å trekke på smilebåndene.

Emilie Enger Mehls aktiviteter på sosiale medier er ikke tilfeldige. Hennes bruk av TikTok er også kontroversiell. Alt hun velger å publisere er nøye utvalgt for å fremme hennes image som en progressiv og moderne politiker. Målet er å styrke eget omdømme blant velgerne. Justisministeren foretrekker også å bruke sosiale medier når hun skal bygge sitt image, da dette er enklere enn å forme imaget gjennom medieintervjuer, hvor journalister vil analysere og bearbeide innholdet med et uavhengig blikk.

Videoen er i utgangspunktet ikke noe å bli veldig oppskjørtet over, med mindre man er av den moralistiske typen. At andre på sosiale medier har parodiert justisministeren, er også uproblematisk. Det kalles humor, noe de fleste som innehar makt utsettes for fra tid til annen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer