DEBATT

Gjenåpningen

Hva hendte med «barna først»?

Mine barn har under hele pandemien hatt større inngrep i sine liv enn det mine foreldre har hatt.

SETT BARNA FRI: Under 3 promille av Oslosmitten stammer fra barns fritidsaktiviteter. De smittes 50 ganger oftere på hjemmebane enn på idrettsbanen. Likevel ble de i mer enn et halvt år stadig utestengt fra innendørs fritidsaktiviteter, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SETT BARNA FRI: Under 3 promille av Oslosmitten stammer fra barns fritidsaktiviteter. De smittes 50 ganger oftere på hjemmebane enn på idrettsbanen. Likevel ble de i mer enn et halvt år stadig utestengt fra innendørs fritidsaktiviteter, skriver innsenderen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hver morgen tråler jeg avisene i håp om å finne noen som fremmer barnas sak. Før fredagens pressekonferanse fordypet journalistene seg i vaksinekøen og næret opinionens lengsel etter utepils, coronapass og gjenåpning av treningssentre, mens barna ble forsømt.

Barna i Oslo smittes 50 ganger oftere på hjemmebane enn på idrettsbanen. Likevel ble de i mer enn et halvt år til stadighet utestengt fra innendørs fritidsaktiviteter. Skal byrådet slippe unna med at de ikke satte barna først?

Selv om mange ansatte i barnehagene og skolene samt trenere har strukket seg langt for å ivareta barnas behov, har inngripen i mine barns liv under pandemien hele tiden vært mer omfattende enn for mine foreldre. Det til tross for at lovverket og barnekonvensjonen gir barna et spesielt vern. Skolegang, og også fritidsaktiviteter, kan bare fratas barna dersom inngrepene har hjemmel i lov, er forholdsmessige og nødvendige i et demokratisk samfunn.

Barna har ikke stemmerett. 5. mai viste næringsbyråden rørende omsorg for serveringsbransjen. Forståelsen var stor for skuffelsen over tiltaksopprettholdelsen og behovet for forutsigbarhet. Barna ble knapt nevnt utover at skolen åpnet på gult nivå. På spørsmål om «dette her med barn og unge først» svarte Raymond at det var viktig at pappaer og mammaer kom seg tilbake på jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer