DEBATT

Oslo byråd

Hva vil Raymond Johansen?

Det blir stadig vanskeligere å forstå hva som er byrådets politiske prosjekt i Oslo.

HVOR ER LOGIKKEN?: Det er til tider vanskelig å forstå logikken til byrådsleder Raymond Johansen. Nå håper jeg tiltakene får ned smittenivået slik at Osloborgerne får muligheten til å feire jul, skriver innsenderen. Foto: Jil Yngland / NTB
HVOR ER LOGIKKEN?: Det er til tider vanskelig å forstå logikken til byrådsleder Raymond Johansen. Nå håper jeg tiltakene får ned smittenivået slik at Osloborgerne får muligheten til å feire jul, skriver innsenderen. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Se mer
påvist smittet 59 900 +431
innlagt 125 +1
døde 543 +18
påvist smittet 96 900 000+694.1K
døde 2 070 000 +17.8K
Se mer
Hassan Nawaz
Hassan Nawaz Vis mer

Samferdsels- og miljøpolitikken er for lengst satt bort til MDG, skole- og barnehagepolitikken til SV og i velferdspolitikken er det Rødts ideologiske kamp mot private velferdsinnovatører som trumfer alt.

Man skulle tro det var mer enn nok å holde på med som byrådsleder i landets hovedstad. Johansens rolle har likevel blitt redusert til at han har meninger om ting han ikke har noe med, eller foreslår noe han ikke følger opp.

Han har krevd at Oljefondet skal trekke seg ut av private helsekonsern. Han har også bedt regjeringen redusere taxfreekvoten, og heller gi skoleelevene gratis frukt. Ikke er forslagene spesielt gode, heller: Finansdepartementet har regnet ut at staten årlig kan tape 150 millioner kroner på at folk kjøper seks flasker på taxfree, i stedet for fire flasker på taxfree og de to siste på Vinmonopolet. Det beste vi kan si om forlaget er kanskje at det er kreativt.

Siden mars har mye handlet om koronapandemien. Misforstå meg rett: Oslo Unge Høyre står i all hovedsak bak byrådets koronahåndtering. Det er likevel ikke sagt at vi verken forstår eller støtter alle utspillene til Johansen.

12. mars foreslo han å stenge flyplassen på Gardermoen. Han hadde kanskje ikke rukket å tenke nøye gjennom hvor strategisk viktig flyplassen er i en krisesituasjon før pressekonferansen sin, og hvor mange nordmenn som oppholdt seg i utlandet og ville hjem så fort som mulig da verden stengte.

Noen uker etter at han stengte for all skjenking i Oslo. 21. mars gjorde han et nummer av at byrådet ville søke regjeringen om å innføre en ordning takeaway-øl. Det viste seg raskt at dette var noe som ene og alene var opp til Oslo kommune og Raymond Johansen. Siden har forslaget blitt lagt i skuffen.

NYE TILTAK: - Dette går dypt inn i grunnleggende friheter til folk i Norge, sier SV sin leder Audun Lysbakken. Video: Gilbrant og Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Onsdag for to uker siden skulle det spilles fotball-landskamp på Ullevål stadion. Dagen før publiserte VG et intervju med Raymond Johansen som mente det var helt uforståelig at det skulle spilles landskamp dagen etter, noe som er en helt legitim bekymring. Likevel tok ikke Johansen grep.

Tirsdag kveld skjønte helsedirektør Bjørn Guldvog at Raymond Johansen og Oslo kommune ikke kom til å avlyse landskampen, slik kommunen hele tiden har hatt anledning til, og Helsedirektoratet tok ansvar deretter. Onsdag ettermiddag meldte Norges Fotballforbund at kampen var avlyst.

Jeg vil til understreke at det viktig at politikerne står sammen om den vanskelige tiden vi befinner oss i. Likevel er det til tider vanskelig å forstå logikken til byrådsleder Johansen. Nå håper jeg tiltakene får ned smittenivået slik at Oslo-borgerne får muligheten til å feire jul.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer