DEBATT

Reality-TV:

«Hver gang vi angrer»

I den satiriske serien «Hver gang vi angrer» kommer politikerne i kjent stil med både tårer og gode samtaler. Her deler de sine tabber og viser at de angrer.

INNRØMMER FEIL: Statsminister Jonas Gahr Støre sier det er altfor få i politikken som innrømmer feil, og har ikke problemer med å innrømme at de har gjort feilvurderinger, skriver innsenderen. Her fra et intervju i vandrehallen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
INNRØMMER FEIL: Statsminister Jonas Gahr Støre sier det er altfor få i politikken som innrømmer feil, og har ikke problemer med å innrømme at de har gjort feilvurderinger, skriver innsenderen. Her fra et intervju i vandrehallen på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Terje Kilen
Terje Kilen Vis mer

I «Hver gang vi møtes», der kjente norske musikere samles på en gård og betror seg til venner og offentligheter er blitt en TV-suksess. Her får de terningkast av mediene på framførelse og innlevelse.

SVARER: Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, tror vi bør leve med et høyere smittenivå enn i dag. Espen Rostrup Nakstad sier det kan få store konsekvenser. Vis mer

Dette må da også kunne benyttes med kjente politikere hver gang de angrer og legger seg flate. Hva hvis vi lager serien «Hver gang vi angrer» der vi forventer at politikerne i kjent stil kommer med både tårer og gode samtaler. Her deler deltakerne sine tabber og angrer like mye hver gang.

Det blir stilt spørsmål om «hva angrer du oftest og mest på?» og «har dette virkelig endret deg som person?». Mediene gir deltakerne terningkast etter framførelsen.

Selvfølgelig må den tidligere stortingspresidenten stille opp og fortelle om sine misforståelser med pendlerreglene, der hun bodde i Ski, men oppga en adresse i Trondheim. Så kommer de på rekke og rad, først stortingsrepresentanter som har leid ut boligen på hjemstedet sitt, mens de fikk gratis pendlerbolig i Oslo.

Krf-lederen forteller sin sterke historie om da han fikk utbetalt refusjon for «gutteromspendling» mellom Oslo og foreldrehjemmet, der han angivelig bodde på gutterommet, – selv om hans egentlige bosted var i hovedstaden.

Vi kommer heller ikke utenom den tidligere Frp-politikeren som brukte stortingsvervet til å lure statskassa for flere hundre tusen kroner i falske reiseregninger.

Hurra for deg som fyller ditt år, Erna! Statsministeren og familien som reiste til Geilo for å feire hennes 60-årsdag i vinterferien. Der hadde familien på tretten under koronaepidemien samlet seg to kvelder på rad, grensen var på ti stykker som regjeringen selv hadde bestemt. Her ble Erna feiret da de spiste middag sammen. Vi får se en angrende Erna som legger seg flat.

Vi får møte en angrende helseminister Ingvild Kjerkol som angrer på at hun ble med på å tvinge den forrige regjeringen til å åpne for alkoholservering. For ett år siden vedtok opposisjonen, med støtte fra Ap, å overkjøre regjeringen og oppheve skjenkestoppen ved å kreve at kommuner med lavt smittetrykk skulle kunne servere alkohol til maten.

Ikke uventet stiller Fremskrittspartiet med flere representanter. De var for bygging av kraftkabler til England og Tyskland og støttet innmelding i EUs energibyrå Acer. Nå angrer partiet. Dette viser de med bøyde hoder og at de legger seg flate på gulvet.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier det er altfor få i politikken som innrømmer feil, og har ikke problemer med å innrømme at de har gjort feilvurderinger. Regner med at det kommer flere fra regjeringen i programmene som kommer.

Kors på halsen vil få ny betydning med denne serien.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer