KOMMENTARER

Osloskolen:

Hver sin kjepphest

Slaget om osloskolen ble et salig kaos.

Hver sin kjepphest
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets avsløringer om økt antall direktører og lønninger i Utdanningsetaten har ført til bred debatt – og til torsdagens høring i bystyrets kultur- og utdanningsutvalg. Seansen ble en underlig forestilling.

Du må enten være opportunistisk opposisjonspolitiker eller degradert direktør for ikke å se at det var behov for en omorganisering av Utdanningsetaten da Marte Gerhardsen overtok som direktør. Da hadde en medarbeiderundersøkelse og rapport fra konsulentselskapet PWC slått fast at etaten var preget av store interne utfordringer, fryktkultur, dårlig kommunikasjon og lite samarbeid. I tillegg hadde deler av ledelsen varslet mot sin egen byråd i forbindelse med den forrige direktørens avgang. På toppen av dette kom det i fjor nye nasjonale mål og føringer og nye styringssignaler fra byrådet.

Likevel ble store deler av høringen brukt til spørsmål om en omorganisering var nødvendig og måten oppdraget ble gitt på. Bakgrunnen er selvfølgelig at mye av bråket rundt Oslo-skolen nettopp skyldes den omfattende omorganiseringen.

Det dårlige arbeidsmiljøet og manglende tilliten har ført til at ti personer som jobbet med pedagogisk kompetanseutvikling har sluttet i etaten, blant dem hele seks personer i det viktige Læringsmiljøteamet som har jobbet ute mot skolene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer