DEBATT

Osloskolen

Hvilke fagforeninger, Inga Marte!

Du har fått kritikk fra flere hold i det siste, Inga Marte. Kritikken om direktørlønninger er på sin plass, og hvordan denne saken er blitt håndtert, illustrerer flere dysfunksjonelle forhold i osloskolen.

ENIGE?: Inga Marte, du har jo ikke snakket med oss, ikke med Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund, Creo, Tekna eller Econa, som ved siden av Utdanningsforbundet er noen av de viktigste fagforeningene for lærere i Oslo kommune, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB
ENIGE?: Inga Marte, du har jo ikke snakket med oss, ikke med Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund, Creo, Tekna eller Econa, som ved siden av Utdanningsforbundet er noen av de viktigste fagforeningene for lærere i Oslo kommune, skriver innsenderen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

25. oktober skrev du på Facebook-siden din at «fagforeningene og ledelsen i Utdanningsetaten nå har blitt enige om å gjøre om på systemet med lønnsfastsettelser. Heretter skal fagforeningene få mye mer makt,»

Dette budskapet har du gjentatt flere ganger, blant annet 2. november i Dagsnytt 18 og i Morgenbladet 20. november. Men da lurer jeg på: Hvilke fagforeninger er det egentlig du snakker om?

Det mest logiske er å anta at du mener alle, eventuelt de fleste, fagforeningene for ansatte i UDE.

Men dem har du ikke snakket med – i hvert fall ikke Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund, Creo, Tekna eller Econa, som ved siden av Utdanningsforbundet er noen av de viktigste fagforeningene for lærere i Oslo kommune.

Du skaper dermed et feilaktig inntrykk av å ha en bred koalisjon av fagforeninger i ryggen. Avisene har skrevet om SMS-dialogen som lå bak, og hvilken fagforening du nøyde deg med å involvere. Vi i Norsk Lektorlag reagerer sterkt på at du prøver å ta oss til inntekt for noe vi ikke får være med på.

Dessverre er dette symptomatisk for hvordan Oslo kommune behandler sine ansatte. Som eneste kommune i landet, diskriminerer Oslo kommune sine ansatte etter hvilken fagforening vi er med i. Vi i Norsk Lektorlag har lenge kjempet for å forandre Oslos foreldede avtaleverk. Siden 2019 har vi bedt om å få møte deg, Inga Marte Thorkildsen for å drøfte dette og andre spørsmål. Vi har ikke fått noen klare svar, og vi venter fremdeles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer