DEBATT

Legalisering

Hvor fant Arbeiderpartiet sommervikaren?

Det er på tide at noen voksne kommer tilbake på jobb. Sommervikaren har spilt seg selv helt ut av debatten.

LOVLIG VARE: Når debatten baserer seg på fordommer, begynner retorikken å bli farlig skriver innleggsforfatteren. Bildet er fra en lovlig hasjplantasje i Thailand. Foto: AP Photo/Sakchai Lalit
LOVLIG VARE: Når debatten baserer seg på fordommer, begynner retorikken å bli farlig skriver innleggsforfatteren. Bildet er fra en lovlig hasjplantasje i Thailand. Foto: AP Photo/Sakchai Lalit Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den hittil ukjente politikeren Per Vidar Kjølmoen lurer i Klassekampen på om «hasjtåken» har rammet redaksjonene som støtter Rajas holdninger til legalisering, men er det noen som famler i tåken er det han. Tåken av kunnskapsløse holdninger og selvtilfredshet. Dette er Arbeiderpartiets sommervikar på rusfeltet.

Abid Raja satte fyr på debatten om legalisering av cannabis og håpet på en saklig tone. Per Vidar Kjølmoen sin påmelding i debatten har verken vært saklig eller berikende, tvert i mot. Kjølmoen tyr til stråmenn og forsøk på latterliggjøring av meningsmotstandere. Det er noe nesten fascinerende med det nye bunnivået til Arbeiderpartiet i rusdebatten. Det ville vært humoristisk hadde det ikke vært for at dette er virkeligheten vi må forholde oss til.

Sommerenes ruspolitiske talsperson for Arbeiderpartiet har i debatten om legalisering av cannabis blant annet klart å lire av seg at Solberg-regjeringens foreslåtte rusreform foreslo å avkriminalisere heroin for barn. Det er helt greit at Kjølmoen ikke er jurist, men en må kunne forvente at en stortingsrepresentant kjenner til konseptet kriminell lavalder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer