DEBATT

Listhaug, 22. juli og valgkamp

Hvordan vil Frp markere 22. juli?

I år markerer vi at det er ti år siden terrorangrepene 22. juli. Risikerer vi at Frp samtidig vil kjøre ekstra hardt på i retorikken mot muslimer og andre minoriteter?

22. JULI: Om Frp igjen skal forsøke å øke oppslutningen med skandaliserende retorikk, finnes det et svar: Mens Frp snakker om muslimer, bør vi andre snakke om 22. juli, skriver innsenderen. Bilde fra markeringen på Utøya i fjor. Foto: Berit Roald / NTB
22. JULI: Om Frp igjen skal forsøke å øke oppslutningen med skandaliserende retorikk, finnes det et svar: Mens Frp snakker om muslimer, bør vi andre snakke om 22. juli, skriver innsenderen. Bilde fra markeringen på Utøya i fjor. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er grunn til bekymring for hvor deler av norsk offentlig debatt vil bevege seg hvis Sylvi Listhaug velges som ny leder av Frp i mai, kort tid før stortingsvalget. Som politiker har hun vist en sterk evne og vilje til å la negative perspektiv på innvandring gjennomsyre et bredt spekter av debatter. I likhet med høyrepopulistiske politikere på tvers av Europa har hun gjort svinekjøtt til en antimuslimsk, politisk sak. Hun har gjort kirkens lugne medmenneskelighet til en fiende. Hun har framvist en total mangel på forståelse for den ufattelige innsatsen flyktninger og innvandrere gjør for å finne sin plass her, ved å advare mot at folk blir «båret på gullstol» inn i landet.

Det angrepet hun rettet mot Arbeiderpartiet, nemlig at de skulle mene at «terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet», er det nesten uforståelig at et voksent menneske kan få seg til å tenke noen få år etter 22. juli, desto mindre uttale som del av den offentlige debatt. Selv husker jeg også hennes advarsel om at enslige mindreårige asylsøkere som drømmer om å bli leger eller advokater, i stedet kan ende som kriminelle. Snakk om å dyrke fram frykten og fordommene, heller enn mulighetene som ligger i mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer