KOMMENTARER

Nordisk råd:

I dag ble Martin Kolberg en nordisk helt

Når nok er nok fra ytre høyre.

IDOL: Anna Sophie Liebst, prosjektleder for Nordisk Ministerråds informationstjeneste, var rask og tydelig på Twitter:

«Er du for integration af flygtninge i Norden, så er Martin Kolberg din nye idol. Norsk politiker der viser hvor skabet skal stå.» Foto: Nordisk råd.
IDOL: Anna Sophie Liebst, prosjektleder for Nordisk Ministerråds informationstjeneste, var rask og tydelig på Twitter: «Er du for integration af flygtninge i Norden, så er Martin Kolberg din nye idol. Norsk politiker der viser hvor skabet skal stå.» Foto: Nordisk råd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

HELSINKI (Dagbladet): Innvandringsdebatten er ofte deprimerende polarisert, men dagens sesjon i Nordisk råd ble en påminnelse om at den er enda mer deprimerende i våre skandinaviske nabolands parlamenter enn i Stortinget. Dagen begynte med debatt rundt to uttalelser om flyktninger og asylsøkere. Den sluttet med debatt etter utenriksministrenes redegjørelser. Ytre høyre ødela begge.

Høyrepopulistene er i Nordisk råd representert ved partigruppen Nordisk frihet, bestående av representantene fra Sverigedemokratene, Sannfinnene og Dansk folkeparti. Frp stiller med uavhengige representanter i nordisk sammenheng, fordi de vil markere avstand til de andre partiene i Nordisk frihet. Heldigvis.

Særlig danske Mikkel Dencker, finske Juho Eerola og svenske Paula Bieler dominerte, med generaliserende førdømmelser av innvandrere og flyktninger generelt og muslimer spesielt. Eerola snakket blant annet om hvordan utviklingshjelp som får ned barnedødeligheten bare sørger for at det blir enda flere som trenger hjelp i neste omgang. Dencker sa at de nordiske landene ikke bør integrere flyktninger og asylsøkere fordi det da blir vanskeligere å få dem til å dra. Og Bieler forfektet at det da slett ikke var nødvendig å ha noen nordisk politikk for asylankomster, siden poenget uansett må være å sørge for at ikke asylsøkere kommer hit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer