I Hambros spor

  • Tidligere denne uka kom vi på denne plassen i skade for å gi en feil opplysning. Med henvisning til et NTB-intervju med stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl skrev vi at etter krigen har bare Høyres C.J. Hambro vært partileder og stortingspresident på samme tid. Vi burde ikke ha gjengitt stortingspresidenten så ukritisk, men sjekket de faktiske forhold på egen hånd. Da ville vi funnet ut at Einar Gerhardsen var i samme posisjon i ett av sine såkalte hvileår i 50-åra, da Oscar Torp var statsminister. Ikke bare var Gerhardsen både partileder og president, han var sannelig parlamentarisk leder også. Den mannen var i alle fall ikke trøtt på makt.
  • For øvrig er det fortsatt vår mening at hvis Carl I. Hagen til høsten blir president, og dermed må tone ned sin rolle som partileder, kan det føre til at han gjør mindre politisk ugagn. Det kan være prisen verdt. Kolle Grøndahls bekymringer for presidentverdigheten får i så måte noe perifer betydning.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.