DEBATT

Stengte kraner

I helga var vi alle knarkere

Tørre kraner og stengte pol har ga oss alle en smaksprøve på ulovlige rusmidler.

SMAKSPRØVE: - Mange nordmenn fikk en smaksprøve på hvordan det er å være bruker av ulovlige rusmidler, skriver Peder Engesæth. Bildet viser køen til Vinmonopolet på Bekkestua i Bærum, forrige helg. Foto: Jil Yngland / NTB
SMAKSPRØVE: - Mange nordmenn fikk en smaksprøve på hvordan det er å være bruker av ulovlige rusmidler, skriver Peder Engesæth. Bildet viser køen til Vinmonopolet på Bekkestua i Bærum, forrige helg. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I frykt for spredning av den britiske korona-mutasjonen stengte store deler av hovedstadsregionen ned lørdag morgen. Kritikken mot de svært alvorlige og plutselige tiltakene har derimot ikke handlet mest om stengte skoler, kjøpesentre, eller restauranter, men om Vinmonopolet.

Det var ikke lenger mulig å få kjøpt sterk alkohol på store deler av Østlandet, og kranene har vært stengte siden før jul.

Mange nordmenn fikk en smaksprøve på hvordan det er å være bruker av ulovlige rusmidler, i det man måtte reise over grensa (Lørenskog/Bærum), handle på det uregulerte markedet (venn/nabo) eller til og med på svartebørsen (Finn.no) for å få tak i sitt foretrukne rusmiddel.

Selv sverger jeg til pils og akevitt, men prøvde en joint en gang på fest da jeg var 16. Jeg hostet og ble svimmel, og har takket nei siden. Jeg kjenner likevel mange som bruker lette rusmidler som marihuana eller sopp en gang i blant, stort sett i sitt eget hjem med en venn eller tre.

Faktisk er det flere hundre tusen nordmenn som gjør seg selv til forbrytere hver gang de ønsker å unne seg ulovlig kos i private hjem, pandemi eller ei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer