KOMMENTARER

Skyting i Oslo:

I natt vant terroren

Men vi skal slå tilbake.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Vi vet ikke alt om hva som har skjedd ennå, men i natt vant terroren.

En mann skjøt og drepte to mennesker på et utested i Oslo. Minst 19 andre er skadet.

Da skuddene haglet på utestedet, satt jeg med noen på legevakten av andre grunner. Etter hvert kom det inn folk som hadde vært på utestedet, og som hadde lettere skader. De fleste hadde blod i ansiktet. Noen satt stille i sjokk, andre gråt.

«Jeg trodde vi hadde kommet til Oslo, ikke en by i USA», sa en mann på engelsk ved siden av meg mens han forklarte hvordan han måtte kaste seg ned på gulvet for å unngå å bli skutt. En annen måtte bryte seg inn dørene på toalettet for å søke dekning fra kulene.

Vi er alle i sjokk. Pride-paraden er avlyst, til tross for at den første reaksjonen i går var å slå tilbake ved å delta i toget gjennom Oslo sentrum.

I dag må mange håndtere den sorgen helt alene.

«Jeg er trygg» skrives det Facebook og Twitter fra mange av dem som er en del av det skeive miljøet. Jeg tror ikke alle føler seg så trygge i dag.

Dette rammer selvsagt det skeive miljøet hardest, som jo utestedet har vært et viktig samlested for. Et «fristed» om man vil. Nå kan man ikke være sikker på om det er trygt lenger.

Vi hører historier om homofile som blir meiet ned på gata, om skjellsord som hagler etter en. Men regelrette henrettelser på et utested i Oslo er mørkere enn vi kunne tenke oss.

«Dette er mørkt hat går til angrep på fargerik kjærlighet» sa Morten Hegseth til NRK i morgentimene.

I natt vant terroren. Pride-paraden er til for å få folk til å føle seg trygge på hvem de er. Nå er paraden avlyst fordi den ikke er trygg å gå i. Det gjør så ufattelig vondt å tenke på.

I natt vant terroren, men vi skal slå tilbake.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer