DEBATT

Medietilsynet og DAB

Ikke en bagatell, en katastrofe

Det er oppsiktsvekkende at Medietilsynet gjennomfører en radioundersøkelse i Norge i 2020 uten å nevne DAB. Det er som å gjennomføre en politisk analyse av nåtidens amerikanske politikk, uten å nevne Donald Trump.

DIGIAL?: Medietilsynet bruker terminologien digitalradio for å innlemme DAB i den digitale revolusjon. DAB har like lite med Internett å gjøre som en CD-plate har det, skriver kronikkforfatteren. Bilde fra en demonstrasjon ved Tryvannstårnet i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB
DIGIAL?: Medietilsynet bruker terminologien digitalradio for å innlemme DAB i den digitale revolusjon. DAB har like lite med Internett å gjøre som en CD-plate har det, skriver kronikkforfatteren. Bilde fra en demonstrasjon ved Tryvannstårnet i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Medietilsynet (MT) annonserte 26. oktober om en ny undersøkelse om det norske folks radiovaner.

63 prosent er ganske eller svært fornøyd med radiotilbudet generelt. Det er analyseselskapet Kantar som har gjennomført undersøkelsen i september 2020. For annen gang, er 1000 nordmenn over 15 år intervjuet om sine radiovaner.

MT har altså bestilt en ny rapport om befolkningens radiovaner som de ønsker å vise frem til Storting, byråkrater og øvrig befolkning. Tallene er svært dystre, men det innrømmes ikke. Det er altså bare 63 prosent av befolkningen som er fornøyd med radiotilbudet.

Dette korresponderer for øvrig veldig godt med de tall som Nielsens PPM-undersøkelse viser, nemlig at bare 63 prosent av befolkningen faktisk daglig lytter til radio, noe som plasserer norsk radio iblant laveste kaste i Europa.

Det er trøblete å gjøre vann om til vin, selv med innleid profetisk bistand.

Det MT burde vært opptatt av å fortelle folk, er at en fjerdedel av befolkningen over 15 år, er svært eller ganske misfornøyde med DAB-dekningen og dermed mottaket av DAB-signalene. Hva skal Stortinget gjøre med at hver fjerde nordmann er oppgitt og forbannet over at DAB ikke fungerer slik radio skal fungere? Dette kan jo ikke forsvares ved å si at 28 prosent jo er fornøyde med DAB-dekningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer