LEDER

Dagbladet mener:

Ikke godt nok, NRK

Det lisensfinansierte NRK har råd til å lage programmer for mindre kulturgrupper - og ikke bare løpe etter hva de tror folk vil ha.

NORDAVIND FRA ALLE KANTER: NRK får kritikk for kulturdekningen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
NORDAVIND FRA ALLE KANTER: NRK får kritikk for kulturdekningen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen kunne tatt med seg fredspipe da han tidligere denne måneden måtte møte i Kringkastingsrådet for å svare for Komponistforeningens klage på NRKs dekning av norsk musikk. I stedet valgte han å vifte med en rød klut og mer eller mindre avvise alle klager, til tross for sterk kritikk fra flere av Kringkastingsrådets medlemmer — deriblant kunstner og Ap-politiker Tove Karoline Knutsen, som konkluderte med at NRK hadde en dårlig sak.

Opptrinnet mobiliserte lederne for 18 norske kulturinstitusjoner, som i et påfølgende innlegg i VG hevdet at NRK ikke levde opp til sin egen plakat, og forlangte endring.

De har gode poenger. Kulturkanalen P2 er i stor grad preget av generelle magasinflater og flust med repriser, der brede navn fra norsk kulturliv ofte fyller gjestelistene. Det stoffet som fremstår som mindre salgbart, flyttes ut i nisjekanalene, der det sjelden blir satt i kontekst eller får skikkelig redaksjonell behandling. Det bør kunne forventes av NRK at de sørger for bred formidling av mangfoldet i norsk kulturliv. Det gjør de ikke i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer