LEDER

Corona:

Ikke hensynsfullt å sminke farene

Det finnes ingen formidlingsform i en pandemi som ikke vil oppfattes som truende av enkelte.

VAKSINENYHETER: Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i legemiddelverket, overlege Are Stuwitz Berg i Folkehelseinstituttet (FHI) og direktør i legemiddelverket Audun Hågå holdt i helga pressemøte om status for coronavaksine og vaksinasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VAKSINENYHETER: Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i legemiddelverket, overlege Are Stuwitz Berg i Folkehelseinstituttet (FHI) og direktør i legemiddelverket Audun Hågå holdt i helga pressemøte om status for coronavaksine og vaksinasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Med jevne mellomrom dukker det opp debatt om medienes dekning av pandemien. Det er både nyttig og nødvendig. I en medisinsk krisesituasjon som påvirker absolutt alle i dette landet, er både myndighetenes informasjon og medienes formidling av stor betydning. Både feilinformasjon og for lite informasjon kan få betydelige konsekvenser i en situasjon med stort smittepress og pågående vaksinering. Situasjonen stiller krav til nøkternhet og nøyaktighet i alt som sies og formidles.

Noen mener at enkelte medier faller for fristelsen til å skremme opp befolkningen for å oppnå flere klikk. Andre hevder mediene er for lite kritiske i forhold til helsemyndighetenes og regjeringens sterke informasjonstrykk. Begge deler er verdt å reflektere over.

Generelt er det ingen tegn til at norske medier overdriver farene knyttet til Covid-19 eller vaksinene. Det er helsemyndighetenes informasjon som i all hovedsak videreformidles. Slik informasjon skal selvsagt vurderes kritisk, og en større bruk av annen medisinsk ekspertise vil være en fordel. Fremfor alt er det grunn til å være årvåken når det gjelder regjeringens og kommunenes strategi for å kontrollere og stanse pandemien. Her er farene for maktmisbruk størst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer