DEBATT

Jonas Gahr Støre uten munnbind

Ikke kritiser personen Støre

Jeg er sterkt uenig i mye av den politikken Jonas Gahr Støre står for. Men personen Jonas Gahr Støre er jeg ikke villig til å kritisere.

VIL IKKE KRITISERE: - Jeg har ved to episoder møtt personen Jonas Gahr Støre, og begge gangene ga han meg et svært godt og positivt inntrykk, skriver Høyre-politikeren. Foto: Vidar Ruud / NTB
VIL IKKE KRITISERE: - Jeg har ved to episoder møtt personen Jonas Gahr Støre, og begge gangene ga han meg et svært godt og positivt inntrykk, skriver Høyre-politikeren. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I dag kom nok en ny sak med en utpreget negativ vinkling på personen Jonas Gahr Støre i forbindelse med at han tok T-banen uten munnbind.

Denne saken føyer seg inn i en rekke negativt vinklede saker rettet mot personen Støre og hans (manglende) moral og/eller dobbeltmoral.

Støre har blitt kritisert for å bli tatt i billettkontroll, benytte private helsetjenester, bygget ny brygge på hytta hvor underleverandør av leverandøren ikke var momsregistrert, og investert i DNB-fond, som igjen hadde investert andre fond som hadde forbindelser til såkalte skatteparadiser (slik Oljefondet og mange andre statseide selskaper benytter).

Jeg er sterkt uenig i mye av den politikken Jonas Gahr Støre står for. Men personen Jonas Gahr Støre er jeg ikke villig til å kritisere.

Snarere tvert imot!

Jeg har ved to episoder møtt personen Jonas Gahr Støre, og begge gangene ga meg et svært godt og positivt inntrykk.

Den første episoden var da jeg var ganske fersk i partipolitikken, og deltok som frivillig i valgkampen til Sagene Høyre.

En lørdag formiddag, midt i valgkampen, skulle Jonas Gahr Støre delta på Arbeiderpartiets stand ved Sagene kirke, hvor også Høyre hadde satt opp stand.

Noe av det første Jonas Gahr Støre gjør ved ankomst, er å komme bort til Høyres, altså hovedmotstanderens, stand, håndhilse på hver og en av oss i blåe jakker, og takke hver og en av oss for vårt bidrag til det norske demokratiet.

Dette gjorde stort inntrykk på en fersking i partipolitikken.

Den andre episoden omhandler en av de første gangene jeg møtte som vararepresentant til Stortinget.

Mats Kirkebirkeland. Foto: Civita
Mats Kirkebirkeland. Foto: Civita Vis mer

Før du kan ta sete i salen som vararepresentant, må du stå bak i stortingssalen, vente til alle de faste representantene har satt seg, før presidenten formelt kan banke igjennom at du er inne som vara. Først da får du lov til å sette deg.

Å stå bak i salen, mens alle de faste representantene går forbi deg, kan oppleves som litt skremmende og spesielt de første gangene du møter som vararepresentant.

Men da hjelper det mye at en såpass viktig og sentral politiker som Jonas Gahr Støre først går forbi deg i salen, så stopper opp, snur seg, og går tilbake for å hilse på et ukjent fjes i salen.

Ingen andre av de faste representantene (bortsett fra dem som kjente meg fra før) gjorde dette.

For all del: Etter å ha møtt som vara en del ganger opplever man at det stort sett er hyggelig og kollegialt på Stortinget.

Men det er likevel litt forskjell på folk. Undertegnende møtte som vara i en komité i hele tre-fire uker uten at en nåværende partileder og nestleder engang hilste på meg – til tross for at vi deltok i flere fysiske møter sammen.

Nå er ikke jeg en person som blir særlig fornærmet over manglende hilsning, men synes likevel det er en god kontrast til mine to personlige møter med Jonas Gahr Støre.

Disse to episodene forteller meg mye mer om personen Jonas Gahr Støre enn at han glemmer munnbind på T-banen.

Innlegget var først publisert på Kirkebirkelands Facebook-side, og er gjengitt med tillatelse.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer