DEBATT

Den digitale framtiden

Ikke la krisen gå til spille

Her har du fire grep for et digitalt 2021.

DIGITALISERING: Mulighetene har vært der lenge under pandemien, fikk vi brått behov for å finne nye veier til mål. Netthandel, selvbetjening og digital samhandling er ikke lenger «nice to have», men nødvendig for å overleve, skriver innsenderen. Her holder statsminister Erna Solberg nettmøte med skoleungdom i desember. Foto: Heiko Junge / NTB
DIGITALISERING: Mulighetene har vært der lenge under pandemien, fikk vi brått behov for å finne nye veier til mål. Netthandel, selvbetjening og digital samhandling er ikke lenger «nice to have», men nødvendig for å overleve, skriver innsenderen. Her holder statsminister Erna Solberg nettmøte med skoleungdom i desember. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

2020 har gitt oss ny lærdom om hvor endringsdyktige vi er når vi må, og annerledesåret har gitt oss rakettfart ut av den digitale startgropa.

Her får du fire grep for å komme i mål med realisering av gevinstene.

Konkurser, arbeidsledighet, sykdom og restriksjoner har preget store deler av 2020. Men møtet med pandemien har også fungert som en katalysator for raskere innovasjon, smartere løsninger og bedre kundereiser. Digitaliseringsmulighetene har vært der lenge, men uten fysiske møteplasser fikk vi brått behov for å finne nye veier til mål. Netthandel, digital samhandling og selvbetjening er ikke lenger «nice to have», men nødvendig for å overleve.

Samtidig har vi lært oss å jobbe smart og «smidig». Vi har lært at veien fra tanke til handling er kortest når vi samarbeider på tvers og har myndighet til å ta raske beslutninger. Vi har også erfart at nye løsninger blir best når vi lytter til dem som skal bruke dem. I tillegg er det viktig å levere mindre deler raskt og justere ofte.

Hva skjer når vaksinen er på plass i 2021? Vender vi tilbake på jobb, og gjenopptar gamle vaner? Da kan mange gevinster gå til spille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer