LEDER

Ikke-regjeringen

Regjeringen har noe som venstresiden mangler - et regjeringalternativ som snakker godt sammen. Men Team Erna er en løs samling, med en merkelig definisjon på seg selv.

Oslo 20210804. 
Statsminister og leder av Høyre, Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister og leder av Venstre, Guri Melby og barne- og familieminister og leder av KrF, Kjell Ingolf Ropstad under en pressekonferanse.
Foto: Javad M. Parsa / NTB
Oslo 20210804. Statsminister og leder av Høyre, Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister og leder av Venstre, Guri Melby og barne- og familieminister og leder av KrF, Kjell Ingolf Ropstad under en pressekonferanse. Foto: Javad M. Parsa / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Regjeringspartiene holdt onsdag formiddag en pressekonferanse for å oppsummere og peke framover. Erna Solberg hadde allerede før sommeren sin vanlige, oppsummerende pressekonferanse. Denne ønskereprisen må altså kunne sees som et valgkamparrangement. Det var tid for team Erna.

Regjeringen vil vise at den har gjennomføringskraft, og den vil vise at den har et samlet prosjekt for tida framover. Begge deler er sannheter med betydelige modifikasjoner.

Statsminister Erna Solberg delte ut ei diger blekke med gjennomgang av hva regjeringen har gjennomført de siste fire årene. I sin muntlige gjennomgang trakk hun fram økonomisk, sosial og klimamessig bærekraft som denne regjeringens viktigste mål i årene som har gått. Sterk økning i oljepengebruk (også før pandemien), økende ulikhet i samfunnet og svært beskjedne kutt i klimagassutslippene tyder på at prosjektet på ingen måte er fullført.

Med blekka i været kunngjorde statsministeren at Frp var med i ånden. Selv om dette er en regjering som består av tre partier, er dette politikk som er gjennomført sammen med Frp, slo Solberg fast – og la til en takk til Frp for samarbeid i regjering og på Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer