Ikke ta vaksine, Bent? Feigt!

Et stikk til regjeringen. Det er på sin plass.

FORTJENER ET STIKK: Helseminister Bent Høie er blant dem som har gjort en prisværdig innsats under pandemien - nå fortjener han et stikk. Foto: Terje Pedersen / NTB
FORTJENER ET STIKK: Helseminister Bent Høie er blant dem som har gjort en prisværdig innsats under pandemien - nå fortjener han et stikk. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt i juni skal vi endelig begynne å vaksinere ungdommen. Dette tar jeg selvsagt til inntekt for innlegget på denne spalteplassen midt i april. Behersket applaus herfra - seint, men godt.

Oppildnet av denne spalteplassens politiske slagkraft sier jeg nå: Det er galimatias at våre øverste ledere ikke har tatt vaksinen for lenge siden!

STIKK AV MED SEIEREN: Artikkelforfatteren Chistopher Sjuve mener at regjeringen må ta ansvar for egen sikkerhet og ta sprøyta! Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
STIKK AV MED SEIEREN: Artikkelforfatteren Chistopher Sjuve mener at regjeringen må ta ansvar for egen sikkerhet og ta sprøyta! Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Stortinget er så sin sak, men kobbelet som har ledet Norge gjennom århundrets pandemi på eksemplarisk vis burde for lengst fått sine vaksiner. Hva hadde skjedd om viruset hadde slått ut Erna, Bent, Monica, Camilla, Bjørn, Line og Raymond? Andre folk hadde sikkert steppet inn, men det ville skapt unødig ballade i en prekær situasjon. Og apropos ballade: Tenk på det øredøvende hylekoret som hadde skreket opp om uansvarlig lederskap. - Hvorfor tok dere ikke vaksinen? Dere må jo holde skuta flytende?!

Hør! Antallet vaksiner det dreier seg om er forsvinnende lite. Tar vi 169 representanter på Stortinget, 20 i regjeringa og legger til helsetoppene er det fortsatt sånn at bare annenhver kommune i Norge må si fra seg én (1) vaksine. Det er altså signaleffekt vi diskuterer.

Det tar seg dårlig ut at en helsetopp bestemmer at han eller hun er så viktig at de trenger vaksine? Greit. Da får beredskapsministeren ta seg av det. Oppgaven blir da å forklare hvorfor vi trenger et friskt lederskap - det burde ikke være klin umulig.

Uviljen fra politisk hold er ren og skjær feighet. Enten det, eller en manglende tro egen formidlingsevne overfor folk og fe om at landet må ledes.

Ettertida vil trekke fram Norge som et premieeksempel på hvordan en pandemi skal håndteres - en blåkopi for framtidige generasjoner. Det er bare å gratulere. Det er selvsagt forbedringspunkter, det skulle da bare mangle - for eksempel å hindre importsmitte på grensa. Og dessuten: Sikre at vi holder (de flinke) lederne friske!

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer