DEBATT

Innvandring:

Ingen menneskerett å få asyl

Både de økonomiske og kulturelle kostnadene Norge betaler for innvandring og integrering er ødeleggende for vårt velferdssamfunn, vår økonomiske trygghet og vår nasjonale identitet.

MISLYKKET: Land etter land i Europa begynner å erkjenne at de innvandringspolitiske eksperimentene de fremdeles gjennomfører, langt på vei har vært komplett mislykket, skriver Erlend Wiborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
MISLYKKET: Land etter land i Europa begynner å erkjenne at de innvandringspolitiske eksperimentene de fremdeles gjennomfører, langt på vei har vært komplett mislykket, skriver Erlend Wiborg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Både de økonomiske og kulturelle kostnadene Norge betaler for innvandring og integrering er ødeleggende for vårt velferdssamfunn, vår økonomiske trygghet og vår nasjonale identitet.

Å drifte asylmottak i tredjeland sørger for at de som er reelt forfulgt får beskyttelse, og at vi unngår velferdsmigranter til Norge.

TABBE: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl klarte ikke gjøre annet enn å le av sin egen tabbe før Gullruten 2022. Vis mer

Dagens asylsystem har for lengst utspilt sin rolle. Det var aldri intensjonen at systemet som var ment til å beskytte politiske dissidenter og frihetskjempere fra tidligere kommunistiske Sovjetunionen, skulle bli et verktøy til å forflytte millioner av økonomiske migranter, flyktninger og mer eller mindre legitime asylsøkere fra fattige land i sør, til rike land i nord.

Land etter land i Europa begynner å erkjenne at de innvandringspolitiske eksperimentene de fremdeles gjennomfører, langt på vei har vært komplett mislykket. Det finnes tallrike byer og tettsteder i Frankrike, i Storbritannia, i Tyskland, i Sverige, i Belgia, i Danmark, og i Sverige hvor du har segregerte områder hvor lovløshet, kriminalitet, klanstrukturer og deler av sharialoven er de styrende faktorer.

Vi kan også se tendenser til det samme i Norge.

Ikke-vestlig innvandring har ført til store utfordringer for vårt samfunn som er tuftet på grunnleggende frihetsverdier som ytringsfrihet, likestilling og demokrati. Ikke-vestlige innvandrere er overrepresentert i kriminal- og sosialhjelpsstatistikkene og underrepresentert i arbeidsmarkedsstatistikkene.

Dette er ikke bare sånn i Norge, men for alle europeiske land. Og dessverre går det ikke betydelig bedre med barna av disse innvandrerne heller. Integreringen går seg ikke særlig godt til, selv ikke over et generasjonsperspektiv.

Dagens asyl og innvandringspolitikk fører også til store menneskelige lidelser. Tusenvis har druknet i sin ferd over Middelhavet. Tusenvis av mennesker har vært i kriminelle menneskesmuglere sine klør for å smugles gjennom et titall trygge land, for å komme til det norske velferdssamfunnet.

Samtidig vet vi at de svakeste og de med størst behov for beskyttelse ikke er de som har mulighet til å betale kriminelle for å smugle de til Norge.

Det er ingen menneskerett å bo i Norge. Ei heller en det en rett å få beskyttelse fysisk i Norge, selv om du skulle være forfulgt. Norge vil derfor ivareta våre internasjonale forpliktelser med Frps forslag, ved at vi ivaretar de som har et reelt behov for beskyttelse, men får stoppet migranter som ønsker seg til Norge for å leve på våre velferdsytelser.

Dermed faller det på sin egen urimelighet, at en slik løsning er inhuman slik Dagbladet hevder.

Heldigvis begynner både norske og europeiske politikere å våkne. Kostnadene ved ikke-vestlig innvandring er blitt så høye og konsekvensene så store, at mange politikere og journalister som Hansmark, har gitt opp å skyve problemene under teppet. De søker heller å finne løsninger siden det er hva befolkningene nå etterlyser.

Frp har som kjent blitt latterliggjort og hetset for forslag som å sende asylsøkere til tredjeland. Noen år seinere kommer sosialdemokratene noe motvillig etter og erkjenner at det vi sa hadde noe for seg.

Det er ingen menneskerett å få asyl og opphold i Norge. De som faktisk har et beskyttelsesbehov vil være lykkelige for å kunne redde sitt liv og få beskyttelse, enten det er i Norge eller Rwanda.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer