DEBATT

Desentralisert utdanning

Ingen skal gå ut på dato

Desentralisert utdanning av god kvalitet er et gode for deg og meg.

INGEN MOTSETNING: I sin lederartikkel i romjulen konstruerer Dagbladet en motsetning mellom å samle ressursene på sterkere institusjoner, og å satse på desentraliserte utdanningstilbud med høy kvalitet for alle, skriver Henrik Asheim. Foto: Heiko Junge / NTB
INGEN MOTSETNING: I sin lederartikkel i romjulen konstruerer Dagbladet en motsetning mellom å samle ressursene på sterkere institusjoner, og å satse på desentraliserte utdanningstilbud med høy kvalitet for alle, skriver Henrik Asheim. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det er ingen motsetning mellom ønsket om sterke fagmiljøer og desentraliserte utdanningstilbud. Vi må bruke de mulighetene vi har til å gi folk, uavhengig av hvor de bor eller hva de driver med, muligheten til å ta mer utdanning.

Når arbeidslivet stiller stadig høyere krav til kompetanse, må vi rigge utdanningssystemet til å gi folk den utdanningen de trenger, når de har tid til å ta den. Vi må rett og slett lære hele livet.

I 2021 setter vi av 132 millioner kroner som universiteter, høyskoler og fagskoler kan bruke til å utvikle fleksible utdanningstilbud. Dette kommer på toppen av den basisbevilgningen de allerede får.

Det betyr at universitetene og høyskolene kan utvikle tilbud som enklere lar seg kombinere med det voksenlivet ofte består av. For eksempel skal familiefaren med boliglån og jobb i distriktet, ha mulighet til å utdanne seg uten å måtte møte på campus hver dag. Det mener Dagbladet er å bøte på viktige reformer som sikrer større og bedre fagmiljøer. Etter min mening er dette en kunstig motsetning.

Vi har lenge visst at teknologisk utvikling, digitalisering og det grønne skiftet, fører til at jobber forsvinner, at nye jobber kommer til og at arbeidsoppgavene endrer seg. Bare det siste året har vi vent oss til helt nye måter å jobbe på. For enkelte betyr det at den kompetansen de har må oppdateres til ny kunnskap eller nye måter å jobbe på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer