KOMMENTARER

Stortingsvalget:

- Ingen vei til makt uten oss

En velregissert valgkamp, med fokus på partiets hjertesaker gjør at SV vil bidra til et regjeringsskifte, og være en sentral spiller i kampen om hvilken regjering Norge til slutt får.

SOLID RESULTAT: Selv kom SV ikke kom helt opp Lysbakken, gikk heller ikke utforbakke. Foto: Audun Braastad / NTB
SOLID RESULTAT: Selv kom SV ikke kom helt opp Lysbakken, gikk heller ikke utforbakke. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jubelen sto i taket da de første prognosene viste et flertall for SVs foretrukne regjeringsalternativ, med til sammen 88 representanter på Stortinget.

Mens jubelen var litt mer behersket da det viste seg at SVs bidrag til dette ropet om forandring etter Erna Solbergs regjeringsprosjekter er på 7, 7 prosent. «Bare», vil mange si, etter meningsmålinger de siste ukene som tydet på enda større framgang.

Det er et resultat som er bak de siste meningsmålingene, som samlet har vist en oppslutning på 9.4 prosent. Men SV er ofte bedre på forventninger enn på resultater, og det som måtte være av skuffelse over de første prognosene på 7, 7 prosent, ble svelget med store og tilsynelatende oppriktige smil.

Oslo SVs førstekandidat Kari Elisabeth Kaski velger å legge vekt på det store bildet, og at partiet nå vil bidra til en bølge av forandring. Hun sa til Dagbladet etter den første prognosen, at valgresultatet er uttrykk for et klart krav om et skifte.

- Dette er bunnsolid, det er en kraftfull mobilisering. SV er i en god forhandlingsposisjon med disse tallene. Vi har stor forhandlingskraft, sier Kaski.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer