Nye tall fra SSB viser at arbeidsledigheten blant innvandrere gikk opp fra 5,5 prosent i 2019, til 9,5 prosent i 2020. I befolkningen ellers gikk arbeidsledigheten opp fra 1,7 prosent til 3,2 prosent.
En av grunnene til at arbeidsledigheten til innvandrere er såpass høy, kan være at mange av dem jobber i serviceyrker hvor de er nødt til å være i kontakt med mennesker. I tillegg har mange av dem svake norskferdigheter og lite kompetanse. Dermed blir denne delen av befolkningen mest sårbar og blant dem som blir rammet hardest under slike krisesituasjoner som den vi er i nå.
Akkurat nå er vi i en fase hvor flere vil bli permitterte og mange arbeidsledige, men vi har en vei å gå etter denne pandemien hvor samfunnet skal komme tilbake igjen til normalen. De som har falt ut av arbeidslivet skal komme tilbake i jobb og vi skal sammen bygge opp samfunnet til slik det var før pandemien startet.
For å få til dette er det viktig at vi styrker integreringen blant innvandrere. De er nødt til å få den norskopplæringen de trenger og den kompetansehevingen som gjør dem bedre rustet til å møte et nytt arbeidsmarked. Slik kan de komme ut i jobb og tar en aktiv del i verdiskapningen. Innvandringen til Norge trenger også å bli strengere, slik at vi bare tar imot de vi vet at vi har kapasitet til å integrere!
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger