KOMMENTARER

Israel trues av borgerkrig

De pågående sammenstøtene mellom jøder og palestinere er de mest alvorlige på flere tiår.

OPPSUMMERING: Tidligere denne uken fikk verden se et israelsk politi som angrep palestinske muslimer i Al-Aqsa-moskeen. Nå er til sammen 90 personer døde, 83 i Gaza og 7 i Israel. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Når krigen har herjet i Gaza, har palestinerne i Israel stort sett forholdt seg rolige. Slik er det ikke denne gangen.

Byer med jødiske og palestinske innbyggere som Acre (Akko), Lod, Bat Yam, Haifa og Beersheba herjes av opptøyer. Rundt 400 personer, flere av dem jøder, er arrestert. Biler, butikker, kontorer og hoteller er blitt angrepet. I Lod er en synagoge satt i brann og en moské forsøkt stormet.

I Bat Yam ble en palestiner dratt ut av en bil og banket opp. Overfallet fortsatte mens han lå alvorlig såret på bakken. I Acre banket en palestinsk mobb opp en jødisk mann med stokker og stein og forlot ham alvorlig skadd. I Tiberias ved Genesaretsjøen kastet en jødisk mobb steiner mot et hotell der det var arabiske gjester. I Acre gikk flere palestinere inn og ransaket et jødiskeid hotell.

Urolighetene startet i Lod mandag da en 32 år gammel palestiner som demonstrerte ble skutt ned og drept av en jødisk sivilist. Der var det portforbud natt til torsdag – mens ordføreren sa at det var borgerkrig i byen. Og han er ikke den eneste som har brukt dette ordet. Israels president Reuven Rivlin er en av dem som advarer om at Israel kan gå mot borgerkrig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer