Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jazzland rykker fram

Tre og et halvt år etter at Bugge Wesseltoft startet sitt plateselskap Jazzland, er Sten Nilsen fortsatt den eneste ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heller ikke antallet cd-utgivelser, 17, er frapperende. Likevel er Jazzland under Nilsens administrative hånd en suksess i en bransje der de store aktørene sliter. Ikke minst oppsiktvekkende er resultatene av selskapets utenlandssatsing, ellers en aktivitet norske plateselskap behersker like godt som landhockey.

  • Sist lørdag var det Jazzland-kveld på Barcelona Jazz Festival med Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og Beady Belle (Beate Lech med band) i aksjon. Den spanske aftenen var bare ett av mange internasjonale Jazzland-engasjementer i år, ikke bare i Europa, men også på festivaler og klubber i Asia, USA og Canada. Nå venter nye internasjonale oppgaver, eksempelvis i Istanbul, der en Jazzland-kveld i sommer vakte så stor begeistring på den store klubben Babylon at klubben ønsket én fast Jazzland-kveld pr. måned, noe den også har fått.
  • Skupet er likevel Jazzlands internasjonale platedistribusjon. Digre Universal fattet tidlig interesse for selskapet, og har inngått en internasjonal distribusjonsavtale som åpner selv det nesten umulige amerikanske og kanadiske markedet for de norske artistene. I februar/mars slippes platene med Bugge Wesseltofts NCoJ og Beady Belle på den veletablerte Verve-etiketten, i mars blir det «showcase» i New York, Boston og Chicago, og i mai spiller Bugge Wesseltofts NCoJ på den store San Francisco Jazz Festival, der Joshua Redman er kunstnerisk leder.
  • I morgen, fredag og lørdag stiller så godt som hele Jazzland-stallen for tredje år på rad til Jazzland Sessions på Blå i Oslo. Sidsel Endresen/Bugge Wesseltoft Duo og Patrick Shaw-Iversen/Raymond Pellicer (i morgen); Håkon Kornstad Trio, Eivind Aarset's Électrique Noire, Bugges NCoJ og DJ Jonas Lønnå (fredag) og Wibutee , Atomic, Beady Belle og Illumination (Nick Zillitoe/Per Martinsen) (lørdag) vil da demonstrere hva som gjør Jazzland-artister etterspurte utaskjærs. For første gang vil hele evenementet bli tatt opp på video/24 spors-lyd, kanskje for tv-sending, helt sikkert for promo-bruk i en verden der «Norway's Jazzland» er i ferd med å bli et begrep blant jazz-arrangører, -skribenter og -publikum.
Hele Norges coronakart