DEBATT

Slankedietter

Jeg er så lei tåpelige dietter

Ned ti kilo på fem uker høres fristende ut. Men er det den beste løsningen? Er det bærekraftig?

EN PLAN SOM VARER: Det er mye dyrere og stressende å starte på nytt hver januar, påske og høst enn å bare investere i en plan som gir resultater som varer, skriver Iris-Adele B. Jess. Foto: Karina Lange
EN PLAN SOM VARER: Det er mye dyrere og stressende å starte på nytt hver januar, påske og høst enn å bare investere i en plan som gir resultater som varer, skriver Iris-Adele B. Jess. Foto: Karina Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg trenger ikke å se på kalenderen for å vite at det er januar. En tur forbi bladhyllene på butikken sier meg at det definitivt er januar. «Slik blir du kvitt magefettet.» «Ned 10 kg på 5 uker.» «Slik får du flat mage.»

Er du en av de mange som har gått litt opp i vekt etter julen og lang tid på hjemmekontoret med kort vei til kjøleskapet og matskapet? Du er ikke alene. Det er en grunn til at januar er høytiden for enkle oppskrifter som fikser «problemet» på kortest mulig tid.

Jeg har testet mange av dem selv. Den verste var suppedietten, også kalt sykehusdietten. Den var helt forferdelig. Samme suppen til frokost, lunsj og middag, og lukten av suppen var så ille at jeg brakk meg. Jeg orker fortsatt ikke lukten av suppe med stangselleri.

Så var det en variant av «6:1 dietten», som går ut på å ikke spise noe en dag i uken. Hvordan har noen kommet på noe så dumt? Konsentrasjonen var ikke til stede og jeg var bare sulten, slapp og sur den dagen. Selv om jeg gikk ned i vekt, så jeg mindre bra ut med mer fett på kroppen enn da jeg veide 10 kilo mer og spiste mer og trente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer