DEBATT

Norges idrettsforbund

Jeg er skeptisk

Jeg er skeptisk til utviklingen i deler av norsk idrett.

GODE LEDERE: - Gode ledere evner å se kritiske innspill fra organisasjonen som innspill på hvordan organisasjonen kan bli enda bedre, skriver tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. Bildet viser idrettspresident Berit Kjøll og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) i forbindelse med et møte mellom Norges Idrettsforbund, flere særforbund, idrettsutøvere og Antirasistisk senter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GODE LEDERE: - Gode ledere evner å se kritiske innspill fra organisasjonen som innspill på hvordan organisasjonen kan bli enda bedre, skriver tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. Bildet viser idrettspresident Berit Kjøll og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) i forbindelse med et møte mellom Norges Idrettsforbund, flere særforbund, idrettsutøvere og Antirasistisk senter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Jeg er skeptisk til lojalitetserklæringer som hindrer åpne, friske debatter. Jeg er skeptisk til noe av historieløsheten som ikke setter idretten i sitt riktige perspektiv. Jeg er skeptisk til at vi ikke evner å kommunisere hva ildsjelene i idretten bidrar med hver eneste dag bl.a. i integreringsarbeidet, og for å motarbeide rasisme. Jeg er skeptisk til at enkelte ledere ikke evner å kommunisere at idretten er en del av løsningen – men at de beklager at idretten er en del av problemet – for norsk idrett, med sine grunnverdier og hva den utretter på grasrota, er ikke det!

Til tross for gode intensjoner, er jeg i beste fall usikker på om kulturen i toppen av norsk idrett hver eneste dag driver god prestasjonsledelse. I det legger jeg at fokus hviler på den atferd som fører til at idrettens grunnverdier «lever», og hvor ledelsen følger opp dette i sin daglige ledelse – hver eneste dag.

En av idrettens grunnverdier er lojalitet, og et underpunkt er «si din mening». Vil man kunne si sin mening når man er bundet av en lojalitetserklæring? Lojalitetserklæringer kan hindre åpenhet, føre til meningsmonopol og mangel på representativt mangfold som kommer til uttrykk i styrekollegiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer