DEBATT

«Valgfusk» i USA

Jeg fikk en dårlig følelse

Jeg fikk en dårlig følelse da jeg så Rudy Giuliani foran hagesenteret i Philadelphia. Den ble enda verre da jeg kjente igjen han som ble trukket fram som sannhetsvitne for «valgfusket»

SPESIELL PRESSEKONFERANSE: - Før Trump-administrasjonen kom til makta, ville det ha vært overraskende at en som Daryl Brooks kunne dukke opp på en republikansk talerstol, skriver innsenderen. Her er Brooks, (t.v., iført svart jakke), bak Trumps advokat Rudy Giuliani ved Four Seasons Total Landscaping forrige uke. Foto: Bryan R. Smith / AFP
SPESIELL PRESSEKONFERANSE: - Før Trump-administrasjonen kom til makta, ville det ha vært overraskende at en som Daryl Brooks kunne dukke opp på en republikansk talerstol, skriver innsenderen. Her er Brooks, (t.v., iført svart jakke), bak Trumps advokat Rudy Giuliani ved Four Seasons Total Landscaping forrige uke. Foto: Bryan R. Smith / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Da jeg scrollet nedover Twitter forleden kveld så jeg Rudy Giuliani, tidligere borgermester i New York, nå Donald Trumps advokat. Han holdt en pressekonferanse ved Four Seasons Total Landscaping ved en motorvei i nordøstlige Philadelphia, en halvtimes tid fra hjembyen min Lawrence i New Jersey.

Midt mellom et krematorium og en sexleketøysbutikk – og langt unna det som må ha vært det ønskede luksushotellet Four Seasons – sto Giuliani bak en malplassert talerstol i mahogni, i en oppkjørsel av sprukket sement. Bak ham sto misfornøyde Trump-tilhengere med sine fortellinger om påstått valgfusk. Påstander vi har hørt gjentatt siden Joe Bidens valgseier.

Jeg gjenkjente den første taleren umiddelbart. Daryl Brooks. En dømt barneovergriper som tilbrakte tre år i fengsel, og som jeg til min store overraskelse kom på at jeg hadde møtt flere ganger i en av mine mange jobber i tida da jeg kjempet for å slå igjennom som artist. Det var tydelig at ingen hadde gjort en bakgrunnssjekk av Brooks, som hadde vært valgobservatør for republikanerne. Han fortalte, mens Giuliani sto ved hans side, at «valgfunksjonærer ikke lot oss se noe som helst», og fortsatte: «Var ikke det korrupt?» Han konkluderte med at «det var ikke rettferdig i det hele tatt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer