DEBATT

22. juli

Jeg har ikke «sviktet»

Jeg var AUF i 2011. Jeg var 23 år gammel og reddet livet ved å svømme. Bare flaks gjorde at jeg overlevde.

GJENNOMGÅENDE TENDENS: Å forsøke å ta eierskapet til 22. juli vekk fra de som opplevde det, og ble rammet hardest, er en helt gjennomgående tendens i mørke nettdebatter. Nå også på kronikkplass i SA. Det kan ikke få stå uimotsagt, skriver Elin L'Estrange. Foto: Johannes Kiese.
GJENNOMGÅENDE TENDENS: Å forsøke å ta eierskapet til 22. juli vekk fra de som opplevde det, og ble rammet hardest, er en helt gjennomgående tendens i mørke nettdebatter. Nå også på kronikkplass i SA. Det kan ikke få stå uimotsagt, skriver Elin L'Estrange. Foto: Johannes Kiese. Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Ole Gjems-Onstads innlegg i Stavanger Aftenblad om oppgjøret etter 22. juli er sjokkerende lesing. Innlegget er gjennomsyret av konspiratoriske beskyldninger, og går langt i å gi Arbeiderpartiet og AUF ansvaret for angrepet på oss selv.

Det kan være fristende å forbigå innlegget i stillhet. Men vi får ikke et oppgjør etter 22. juli uten å ta de vanskelige debattene.

Gjems-Onstad hevder at Arbeiderpartiets ønske om en ekstremismekommisjon, «kan innebære å utnytte tragedien til å mistenkeliggjøre dem som har andre synspunkter», og støtter «høyrepolitikk». Men oppgjøret etter 22. juli handler om høyreekstreme, voldsforherligende holdninger. Det er noe ganske annet.

Om du ikke deler Breiviks tankegods, som folk på høyresida jevnt over ikke gjør, er det ikke deg vi vil snakke om.

At Gjems-Onstad virker å ha store problemer med å se forskjell på høyrepolitikk og voldelig høyreekstremisme, er veldig påfallende. Noe mer tror jeg ikke jeg bør si om akkurat det.

Der Gjems-Onstad vil ha seg frabedt at ytterste høyre problematiseres, er han mer enn villig til å legge skyld på AUF og Arbeiderpartiet selv.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer