KOMMENTARER

Coronavaksine

Jeg stiller meg bakerst i køen

La russen på 18, studenten på 22, de unge voksne, helsepersonell og lærere få vaksine.

JA, MEN IKKE NÅ: - Hvorfor skal jeg ha vaksinen før unge voksne, eller lærere og helspersonell? Jeg takker nei, går ut av køen og stiller meg bakerst, skriver Anders Grønneberg i denne kommentaren. Foto: Marit Hommedal / NTB
JA, MEN IKKE NÅ: - Hvorfor skal jeg ha vaksinen før unge voksne, eller lærere og helspersonell? Jeg takker nei, går ut av køen og stiller meg bakerst, skriver Anders Grønneberg i denne kommentaren. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg går herved ut av vaksinekøen. Ikke fordi jeg er skeptisk eller motstander, men fordi det er ikke min tur nå. Det er alders- og yrkesgrupper som er langt viktigere å få vaksinert enn sånne som meg.

Hemoroidene er i ferd med å slå røtter i hjemmekontorstolen, som neppe ville blitt godkjent som sitteanordning av HMS-ansvarlig eller verneombudet (men så er jeg faktisk verneombud, og dispensasjon er gitt på eget ansvar).

Jo da, jeg begynner å bli sliten nå etter snart 14 måneder på hjemmekontor, avbrutt med hytte- og båtkontor. Men likevel er jeg privilegert. Som middelaldrende tåler jeg utmerket godt å slippe og se mine kolleger - verre er fravær av venner, teaterstykker og konserter. Men det går, og jeg skal klare flere måneder til.

De jeg synes virkelig synd på, er barna, ungdommene og de unge voksne: de som skulle blomstret nå - ikke fordi det er vår, men fordi disse er i sin ungdoms vår. Nå er det deres tur til å få stikket i overarmen, og gå russetida og sommeren i møte med øl i hånda og kjærlighet i blikket.

Jeg synes også synd på de mange helsearbeiderne og lærerne som fremdeles ikke er vaksinert. Uunnværlige yrkespersoner i vår viktigste frontlinje. La også de få vaksine. Madammen har i over ett år gitt anestesi på sykestua sammen med kirurger og operasjonssykepleiere - verken hun eller noen av hennes nærmeste kolleger er vaksinert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer