DEBATT

Corona og kommuneøkonomi

Jeg vet det er tøffe tider

Dersom det viser seg at kompensasjonen som allerede er gitt til kommunesektoren, er for liten, vil regjeringen følge opp med forslag til økte bevilgninger.

MERUTGIFTER: I vår bevilget vi om lag 9 milliarder kroner i kompensasjon til kommunesektoren for merutgifter og bortfall av inntekter etter virusutbruddet. I tillegg ble det bevilget 400 millioner kroner til tiltak for de mest sårbare barna, og 140 millioner kroner til digital undervisning, og digitale læremidler, skriver Guri Melby.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MERUTGIFTER: I vår bevilget vi om lag 9 milliarder kroner i kompensasjon til kommunesektoren for merutgifter og bortfall av inntekter etter virusutbruddet. I tillegg ble det bevilget 400 millioner kroner til tiltak for de mest sårbare barna, og 140 millioner kroner til digital undervisning, og digitale læremidler, skriver Guri Melby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Høsten ble ikke som vi hadde tenkt denne gang. I stedet preges landet av en slags unntakstilstand på grunn av viruset. Vi lever i krevende tider, og jeg får stadige påminnelser fra foreldre, ansatte og elever om situasjonen ute på skolene. Hverdagen er ikke enkel, og det forstår jeg.

Det kan virke som noen nå mener at staten skal bestemme over kommunenes økonomiske prioriteringer. Som kunnskapsminister verken vil eller bør jeg detaljstyre midler til norsk skole slik Skolenes Landsforbund ber om i et innlegg i Dagbladet. Lokaldemokratiet står sterkt i Norge, og det skal vi være glade for. Det er kommunene vi bevilger penger til, og ikke direkte til skolene.

Fylkesleder Jeanine Norstad mener det trengs mer penger til skolene, og at det haster på grunn av corona og fagfornyelsen. Jeg forstår bekymringen hennes, men tillater meg likevel å peke på at regjeringen har styrket kommuneøkonomien med flere milliarder etter at coronaen kom til landet. Norstad bekrefter i innlegget sitt at vi har gjort nettopp det. Likevel forstår jeg at det fortsatt er krevende for mange kommuner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.