Jeg vil også til Hudøy

Tar Hudøy feriekoloni imot voksne?

Det er stille her nå. Det skulle ha ligget et solgulnet Donald-blad ute i hagen jeg ikke har, det skulle ha vært plaskelyder og rop fra svabergene jeg ikke ser. Men jeg er fanget i Oslo by, og etter en rask vareopptelling er jeg kommet til at alle sammen er andre steder. Tar Hudøy feriekoloni imot voksne?

  • Jeg er med andre ord fanget av sommeren. Et lumsk fenomen som rammer med bare små forvarsel, og som etterlater sine ofre med en nær uutholdelig dose av selvmedlidenhet. Men så er også sommerensomhet en av våre mest undervurderte lidelser. Mens det mentale hjelpeapparatet tar ensomheten ut på dans hver jul og påske, er det ingen som annonserer på TV2 i juli. «Det er høysommer, sol, moro, leik. Ring en du kjenner du vet er ensom i dag!» Nei da. Ikke engang Redningsselskapet maser om støtte - og det burde uansett vært motsatt. Mobiltelefonen kunne like godt vært kjøpt på Edwis Leker, for den virker åpenbart ikke. Heldigvis hører jeg ingen unger gjennom min åpne verandadør som kunne minne meg om hvordan sommeren en gang var. Den var evig, var den ikke det?
  • Men en tidsmaskin gjør ingen sommer, for jeg er her. Nå. Noe må du da komme opp med her? Kom igjen! Kan jeg kanskje ikke ringe Dyrebeskyttelsens vakttelefon for å skaffe meg en katt til selskap? Gå opp til St. Hanshaugen og synge «La donna h mobile» høyt og skjærende sammenhengende til politiet kommer og henter meg? Lage et rekkehus av makramé for å komme på Norge rundt? Oppsøke Orderud-etterforskerne og si: «Det var jeg som skjøt.»
  • Arme liv. Det verste er kanskje forventningene sommeren skaper. Du skal ut og leke, du skal danse, du skal fri deg fra bekymringene resten av året legger opp for deg. Det skal ligge et smil om dine lepper som avslører bærfargede tenner, et gyllent brunskjær på huden som forteller verden at det er solskinn hvor enn du går. I stedet sitter jeg her bleik og ufattet, allergisk mot syraktige bær og ser ned mot en by ribbet for alt jeg har kjært. Tigerstaden, liksom. Hadde jeg bare hatt en tiger å leke med.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.